Sti-Sta-Sterk gelanceerd bij Veldhovense kinderopvang

Foto: Veldhoven Nieuws

Pedagogisch professionals van kinderopvang Nummereen en Korein in Veldhoven gaan aan de slag met Sti-Sta-Sterk. Dit is een programma rondom leefstijlbevordering bij peuters.

Op maandagmorgen 25 maart is in de mfa Noord Nummereen en mfa Zuid Korein het programma Sti-Sta-Sterk gelanceerd. Sti-Sta-Sterk is in opdracht van de gemeente Veldhoven ontwikkeld door Knowhouse. Het moet achterstanden bij peuters, veroorzaakt door de coronamaatregelen, verminderen. het gaat daarbij om achterstanden op het mentale vlak, voeding en beweging. De overheid verstrekt vanuit het Nationaal Programma Onderwijs middelen om die achterstanden te verkleinen.

Het programma richt zich op ontmoeting, ontspanning, beweging en voeding bij peuters. Zo worden spel en plezier ingezet als fundament voor het bijbrengen van gezonde gewoontes bij peuters. Dankzij de inzet van karakters als Guus Giraf, Aike Aapje en Zef Zebra leren de kinderen spelenderwijs over het belang van gezond eten, regelmatig bewegen en voldoende ontspannen.

Het Sti-Sta-Sterk programma ondersteunt de pedagogisch professional bij het integreren van voeding, beweging en ontspanning in de dagelijkse routine van de peutergroepen. Door vroegtijdig gezonde gewoontes aan te leren, wordt de basis gelegd voor een gezonde levensstijl op latere leeftijd.

Door het programma in te bedden in de dagelijkse werkzaamheden wordt de pedagogisch professional zoveel mogelijk ontlast. Het is de wens van de gemeente dat het programma gecontinueerd wordt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen