Repair Café Veldhoven start zaterdag 20 april

Foto: Veldhoven Nieuws

Een lekke band? Een stofzuiger die het niet meer doet? Een defecte cd-speler? Weggooien hoeft niet meer want Veldhoven heeft vanaf zaterdag 20 april een repaircafé.

Kapotte dingen worden al jarenlang weggegooid en vervangen door een nieuw exemplaar. Toch is dat niet meer van deze tijd met een toenemende aandacht voor duurzaamheid. De aarde raakt steeds meer uitgeput. Wereldwijd ligt World Overshoot Day dit jaar op 25 juli. Dat is de datum waarop we alle grondstoffen hebben verbruikt die de aarde in een jaar tijd kan voortbrengen. Vanaf die datum putten we de natuurlijke bronnen verder uit.

Het laten repareren van niet (goed) meer functionerende dingen is een van de dingen die we daaraan kunnen doen. Bij het repaircafé staan twee keer per maand vrijwilligers met gouden handjes klaar om onder meer kapotte apparaten, fietsen, kleding, uurwerken, computers, laptops en meubels nieuw leven in te blazen. Indachtig de slogan ‘Weggooien? Mooi niet!’ zullen ze hun uiterste best doen om de klant weer met een werkend apparaat naar huis te laten gaan.

Waar?

Repair Café Veldhoven is thuis in Odeon aan de Burgemeester Van Hoofflaan 151. Parkeerplaatsen zijn gratis en voldoende aanwezig. Kosten zijn er niet aan verbonden, een vrijwillige bijdrage in de fooienpot is welkom.

Wanneer?

Repair Café Veldhoven is zaterdag 20 april voor het eerst open van 10.30 tot 15.00 uur.

Daarna voortaan elke eerste zaterdag van de maand van 10.30 tot 15.00 uur en elke derde maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Het is de bedoeling dat de klant tijdens de reparatie aanwezig blijft. Reparateurs zijn niet aansprakelijk voor een uitgevoerde reparatie.

Meer informatie: www.repaircafeveldhoven.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen