Zangkoor Con Brio stopt en maakt Stichting Duofiets Veldhoven blij

Foto: Veldhoven Nieuws

Het parochiezangkoor Con Brio is gestopt met het opluisteren van kerkdiensten. Het geld dat het koor nog in kas had, hebben de koorleden geschonken aan Stichting Duofiets Veldhoven.

Eind 2023 is het parochiezangkoor Con Brio, na vele  jaren van trouwe dienst, aan de parochie gestopt. Het was in het jaar 2014 dat, na een twee jaar durende intensieve samenwerking als voorbereiding op een fusie, het koor Con Brio werd opgericht. De fusie was een samengaan van het gemengd koor van de H. Willibrorduskerk en het koor Zingend Geloven van de H. Jozef parochie. Een aantal van de koorleden is dan ook al meer dan vijftig jaar koorzanger in de parochie.

Het was ook altijd een streven om het sociale contact tussen de leden te stimuleren. Soms werd dit eenvoudig gehouden door het samen drinken van een kopje koffie, soms door een uitstapje of fietstochtje en natuurlijk tijdens het jaarlijkse Ceciliafeest.

Corona was voor het koor een zware tijd maar door het, via e-mail, uitwisselen van muziek werd het onderlinge contact behouden. Uiteindelijk werd het echter steeds duidelijker dat, door het 2 jaar niet samen te kunnen zingen, de vaardigheid en kwaliteit van de stemmen er niet beter op was geworden. Het werd daarom tijd voor het koor om te stoppen.

Als afsluiting van hun muzikale band bij het koor genoten de leden onlangs van een etentje in restaurant Jan’s Polder. Daarbij werd een cheque van 750 euro overhandigd aan een delegatie van Stichting Duofiets Veldhoven die in grote dankbaarheid werd aanvaard.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen