Bart Graus wint brons NK finale turnen heren

Martijn Maas (l) en Bart Graus
Martijn Maas (l) en Bart Graus
Foto: GV Voorwaarts

Bart Graus van GV Voorwaarts heeft zaterdag 20 april in Nijmegen de bronzen plak gewonnen in de allround finale van het Nederlands kampioenschap turnen heren niveau 2.

Door Ad van den Boogaard

Bart Graus van GV Voorwaarts heeft zaterdag 20 april in Nijmegen de bronzen plak gewonnen in de allround finale van het Nederlands kampioenschap turnen heren niveau 2. In een superspannende wedstrijd, die niet helemaal foutloos verliep, wist Bart het hoofd koel te houden. Met een totaal van 70.700 punten wist hij de derde plaats op het podium zeker te stellen. Tevens behaalde hij ook de derde plaats in de competitie-uitslag over het seizoen 2023/2024 met een totaal van 205 punten.

Martijn Maas zijn teamgenoot eindigde in de competitie-uitslag net achter Bart op een 4de plaats met een totaal van 234 punten. Martijn eindigde in deze NK finale op een 5de plaats met een totaal van 69.300 punten.

Eerste divisie

Gijs van den Biggelaar, Jason Uppelschoten en Pjotr Martens kwamen namens Voorwaarts aan de start in hun Finale van dit NK allround. Jason wist hier zijn beste seizoenscore neer te zetten. Met maar liefst 72.767 punten bemachtigde hij een 8ste plaats in dit zwaar bezet klassement. Gijs moest genoegen nemen met een 12de positie met een totaal van 70.90 punten en Pjotr behaalde  met een totaal van 55.600 punten een 16de plaats.

Districtsfinale turnen Dames Tilburg

Lauren Vernie turnde haar districtsfinale pupillen niveau 3 in Tilburg op zaterdag 20 april. Ze draaide een supergoede wedstrijd. Ondanks haar aanhoudende knieblessure verraste ze vriend en vijand  door heel mooie scores neer te zetten. Ze eindigde op een heel mooie 9de plaats met een totaal van 51.675 punten.
Lotte van Dorst en Fien Janssen hadden hun districtsfinalewedstrijd supplement E. Lotte turnde een stabiele wedstrijd en wist een mooie 6de plaats te behalen met een totaal van 42.550 punten. Fien die als reserveturnster deze finale binnenkwam, was er op gebrand goed te presteren. Ze turnde alsof haar leven ervan afhing. Wat deed ze het goed. Met een totaal van 40.650 punten eindigde ze op een mooie 21ste plaats.

Van l. naar R. Lotte van Dorst, Lauren Vernie, Fien Janssen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen