Actie ‘Samen tegen armoede’ in Immanuelkerk

31 okt 2023, 13:42 Nieuws
kerk in actie immanuelkerk
De protestantse gemeenten in Nederland zamelen sinds juni van dit jaar producten in voor de lokale voedselbanken. Zij doen dat met de campagne ‘Samen tegen armoede’. Ook de Immanuelkerk aan de Teullandstraat neemt aan de actie deel.
Het gaat om houdbare producten als zonnebloemolie, groenteconserven, soep in blik of zak, zilvervliesrijst, houdbare halfvolle melk en koffie en thee. Veldhovenaren kunnen die in de kerk inleveren in de daarvoor bestemde doos. Een publicatie over de actie in het Veldhovens Weekblad wierp al direct vruchten af. In juli werden maar liefst 32 dozen gevuld. De afgelopen maanden waren dat er respectievelijk 14, 16 en 12.
ingeleverde dozen samen november
Enkele medewerkers van de kerk reageren op de campagne. “Op een donderdag lopen wij met een paar mensen weer de Immanuelkerk binnen. Hoeveel dozen zullen er deze keer staan? Elke week staat er wel iets. Wie het voedsel brengen, dat weten wij niet. Het is bedoeld voor de mensen die elke donderdag de Voedselbank bezoeken. Wij brengen elke week de dozen naar de voedselbank in de Veldwijzer. Daar zien we mensen die bezig zijn alles te sorteren. Geweldig dat dit elke week gebeurt. Zullen we met mensen uit Veldhoven zorgen dat er veel dozen richting de voedselbank gaan de komende tijd?”
De producten kunnen op 5 dagen van de week worden ingeleverd in de kerk. Op maandag van 19.30 tot 21.30 uur. Op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur. Op woensdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 19.30 tot 21.30 uur . Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en op zondag van 10.00 tot 11.00 uur. De inleverdozen staan links voorbij de ingang in de kerk.