Afscheid Joop Sloot als voorzitter van Zonnebloem Veldhoven

17 okt 2022, 11:40 Nieuws
joop sloot neemt afscheid als voorzitter
Tijdens een feestelijke middag in Partycentrum ’t Witven nam de Zonnebloem afdeling Veldhoven zaterdag 15 oktober afscheid van voorzitter Joop Sloot.
Zaterdag genoten zo’n 200 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Veldhoven van een muzikale middag in Partycentrum ’t Witven. Tijdens deze middag is afscheid genomen van voorzitter Joop Sloot. Joop en echtgenote Annie zetten zich al vanaf 2006 in voor de Zonnebloem. Annie: “Toen ik in 2006 stopte als hartfunctie-assistente in het Catharina Ziekenhuis, zag ik een oproep voor de oprichting de Zonnebloem afdeling Noordrand. De eerste bijeenkomst was met 6 vrijwilligers. Joop was er ook bij en toen de taken moesten worden verdeeld, wilde hij wel secretaris worden. Er moest ook nog een voorzitter komen. Die taak heeft Joop ook op zich genomen.” Een grote verdienste van Joop is de totstandkoming in 2017 van de fusie van 6 Veldhovense afdelingen. Vanaf 2010 heeft hij zich voor het samengaan ingezet. Uiteindelijk raakten de 6 overtuigd van de voordelen om op te gaan in de Zonnebloem afdeling Veldhoven.

Sportmasseur

Het echtpaar zette zich ook jarenlang in voor voetbalvereniging UNA. Joop: “In de jaren 80 waren Hannie en ik sportmasseur bij UNA. Ik ging met het eerste team mee en Hannie verzorgde de spelers van het tweede team. Een vrouwelijke sportmasseur lag toen nog niet zo voor de hand, maar het is altijd prima gegaan.” Naast zijn betaalde baan bij het Kadaster vulde Joop ook ruim 30 jaar formulieren voor de belastingaangifte in. Niet alleen als vriendendienst voor bekenden, maar ook voor leden van KBO en PVGE. Sinds een jaar of 10 is Joop ook vrijwilliger bij SWOVE.
Het echtpaar Sloot is ook vrijwilliger voor Stichting de Linck. Deze verzorgt op landgoed De Mariahoeve in Leende een ontspannen dag voor senioren. ,,Dit jaar zijn er al tien afdelingen van de Zonnebloem uit de regio geweest. Wij verzorgen er dan de catering.”

Afscheid

Met een lied op de melodie van The Sound of Music werd Joop zaterdag in het zonnetje gezet. In zijn dankwoord betrok Joop ook alle andere vrijwilligers en de gasten. ‘Mister Zonnebloem’ blijft wel als vrijwilliger verbonden aan de Zonnebloem. ,,De zes wijken binnen de afdeling Veldhoven blijf ik desgewenst met raad en daad bijstaan.”