Art4U start koor voor alle nationaliteiten

13 okt 2023, 16:59 Nieuws
art4u
Art4U ziet een grote toename van internationale cursisten. Daarmee is de tijd nu rijp om met een internationaal koor te starten. Zowel een popkoor als klassiek koor staan in de steigers. Inschrijven kan via de website van de muziekschool.
Met ASML en veel andere internationale Brainportbedrijven om de hoek is een toename van internationale cursisten logisch. Toevallig ontstond tegelijkertijd bij zowel bij Femke Schmitz van Art4U als bij dirigent Wilko Brouwers (o.a. voormalig dirigent van het Strijps Kamerkoor) het idee om een koor te starten voor zangers van alle nationaliteiten, inclusief de Nederlandse.

Muzikaal taalcafé

Het is een wens van internationals (voorheen expats) om aan activiteiten deel te nemen waarbij interactie is met de plaatselijke bevolking, boven activiteiten voor hen alleen. Daarnaast zijn er ook veel muzikale internationals die graag willen musiceren maar de weg niet weten naar verenigingen of tegen taalbarrières aanlopen. Andersom hebben bestaande verenigingen vaak wel de wil, maar niet echt een idee hoe ze zich open kunnen stellen voor deze internationale zangers. Het koor wordt daarmee ook een muzikaal taalcafé en er zijn voornemens om actief de interactie op te zoeken met de bestaande koren van Veldhoven o.a. in de vorm van zangworkshops.
Het wordt een koor bestaande uit drie verschillende onderdelen: Femke Schmitz zal een popkoor gaan leiden, Wilko Brouwers een klassiek koor en daarnaast biedt Art4U ook de mogelijkheid om te leren zingen in koorverband (Sing-a-Song) voor wie nog helemaal geen (zang)ervaring heeft.
Kijk hier voor meer informatie en om in te schrijven.