Bij Pronk pronken ze op een nieuwe locatie in de Citypassage

14 jul 2023, 16:28 Nieuws
pronk
De komst van de Action naar de Citypassage betekende voor een aantal winkels dat ze moesten verhuizen. Ook Pronk, waar cliënten van zorgorganisatie Severinus werken, moest een stukje opschuiven.
Ze zitten nu 2 weken aan de Meent 81. Dat is naast Multivlaai en tegenover D-Reizen. Er werken 25 cliënten van Severinus minimaal 1 dag in de week. “Het is mooi hier”, zegt Margeaux terwijl ze een mooie ketting aan het maken is. Frances werkt 2,5 dag per week bij Pronk. Met behulp van een knifty knitter is ze een bordeauxrode sjaal aan het breien. “Het is hier gezellig, maar het was wel een beetje wennen”, zegt ze over de nieuwe locatie.

Keramiek

“Al veel mensen weten inmiddels dat we hier zitten, maar ook veel mensen zijn ons echt kwijt”, weet Maaike. Samen met Martine regelt ze alles rondom de winkel en begeleidt ze de cliënten. “Elke dag worden hier door de cliënten dingen gemaakt. Daarnaast hebben ze allemaal geleerd om met de klanten om te gaan en de kassa te bedienen.” Naast wat bij Pronk wordt gemaakt, is er ook van alles te koop van onder meer SamSam, Montis, het Severinus Atelier en de Severinus Bakkerij. Het meest verkochte product is keramiek, weet Martine. “De prijzen daarvan beginnen bij 3,50 euro. Nu het zomer is, verkopen we ook veel armbandjes. De cliënten vinden het superleuk om die te maken.” Enkele nieuwe originele cadeautjes zijn de lijstjes met droogbloemen en beschilderde lp’s met daarop een code om op Spotify een nummer te beluisteren.
Pronk heeft zolang de voorraad strekt een presentje voor klanten. Bij besteding vanaf 5 euro krijgt de klant een flesje zeep met een kortingsbon van 20% voor de eerstvolgende aankoop.
De openingstijden van Pronk aan de Meent 81 zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. Soms is de winkel ook op zaterdag open van 12.00 tot 16.00 uur.