Bouw tijdelijke voorziening basisschool Huysackers vordert gestaag

23 nov 2020, 23:49 Nieuws
basisschool huysackers
Het plaatsen van een tijdelijk schoolgebouw is al enige tijd geleden gestart in de wijk Huysackers. Een aantal van de toekomstige leerlingen nam al een kijkje op de bouwlocatie in de nieuwbouwwijk.
De Meeuw uit Oirschot bouwt de tijdelijke voorziening. Deze staat naast de locatie van het toekomstige schoolgebouw. De Meeuw levert de tijdelijke voorziening op 24 december 2020 op.
De bestellingen met betrekking tot de inrichting en materiaal zijn al de deur uit. Naast het feit dat alle leerlingen er straks een eigen werkplek hebben, komen er ook andere werkplek-mogelijkheden. Deze andere werkplekken stimuleren de samenwerking of zijn te gebruiken als rustige werkplek. Tevens bieden deze werkplekken de mogelijkheid om staand te overleggen met elkaar of te werken.

Bibliotheekpunt

Geregeld vindt er overleg plaats met partners zoals de bibliotheek Veldhoven en Kindcentrum NummerEen. Op de nieuwe locatie komt ook een bibliotheekpunt. De laatste acties zijn hiervoor uitgezet zodat er vanaf januari ’21 gestart wordt met Bibliotheek op school. De (start)collectie van de bibliotheek bestaat uit maar liefst 125 nieuwe boeken, waardoor de leerlingen voldoende keus hebben.
Bij de start zijn 5 lokalen ingericht. De BSO-ruimte van Kindcentrum NummerEen zal grenzen aan één van de leslokalen. Stichting Veldvest start de school in Huysackers onder het schoolnummer van basisschool De Brembocht. Leerlingen uit Huysackers zijn na de zomervakantie al gestart in basisschool De Brembocht.