Buurtbewoners Huysackers wandelden met IVN gids

15 mei 2023, 16:27 Nieuws
ivn 08
Een aantal bewoners van Huysackers heeft zondag een leuke route gelopen door hun nieuwe buurt en de omliggende gebieden. Johan Jacobs maakte bijgaande fotoreportage.
Een IVN gids (Frans) heeft met ongeveer 40 buurtbewoners een tocht gelopen van 3,5 kilometer. Men ging daarbij op zoek naar alles wat groeit en bloeit. Het was leuk voor kinderen en volwassenen. Meneer Frans was de gids en hij heeft veel verteld over verschillende bloemen. De kinderen hebben leren determineren; ze hebben van een aantal de soort bepaald door middel van keuzes en plaatjes die Frans in zijn rugzak bij zich had.

Verrassing

De uitleg bij het nieuwe natuurgebied rondom de Poelenloop was heel interessant en zorgde bij velen voor een aangename verrassing: hier zullen velen nog vaker terugkomen om te gaan wandelen. De natuur ligt echt heel dichtbij en het hemelwaterafvoer systeem van de buurt draagt hier aan bij. Het regenwater van Huysackers gaat via de straat (via molgoten in het midden van de straat) naar allerlei wadi’s in de wijk. Via een heel systeem met zelfs een pomp en hogedrukleiding gaat het water naar de wadi’s langs de Zilverbaan. Vanuit daar loopt het water richting de Poelenloop. In een nieuw ontwikkeld gebied is een nieuw leefgebied gemaakt speciaal voor amfibieën zoals kikkers. De grote vogels eten hier weer van. Een hele keten van de natuur waarvan wij onderdeel uitmaken.
  • Niets missen? Blijf op de hoogte via Facebook