Cordaad in actie tegen eenzaamheid

06 okt 2022, 11:28 Nieuws
een tegen eenzaamheid
Meer dan de helft van de 75-plussers zegt zich eenzaam te voelen. Maar het kan iedereen overkomen. Deze week besteedt Cordaad Welzijn hier aandacht aan met de actie Een tegen Eenzaamheid.
Bij de Lidl aan de Burg. Van Hoofflaan lopen op donderdag 6 oktober studenten van Avans Hogeschool uit Den Bosch rond in uniforme witte sweaters. Het is de laatste dag van de landelijke Week tegen Eenzaamheid. “We zijn namens Cordaad op pad om het taboe op eenzaamheid af te halen. Op school hebben we er als voorbereiding enkele praktijklessen over gehad. Eenzaamheid is voor veel mensen nog een zwaar beladen onderwerp. Dat willen we doorbreken door met mensen het gesprek aan te gaan. Daarnaast delen we een bloemetje uit en een flyer. Mensen die behoefte hebben aan meer, verwijzen we door naar Cordaad”, vertelt een van de studenten desgevraagd.

Wat kun je doen?

Een praatje, een groet of een bezoekje kan al het verschil maken. Met een kop koffie, een wandeling of een keer bellen kun je al iets doen aan het gevoel van eenzaamheid en vergroot je de onderlinge betrokkenheid. Nodig iemand eens een keer uit. Een klein gebaar kan al het verschil maken.