Cordaad Welzijn start project Veldhoven Gezond

06 jan 2022, 9:21 Nieuws
bewegen via pixabay
Cordaad Welzijn start in samenwerking met de gemeente Veldhoven en de GGD een project rondom gezondheid.
Met het project wil Cordaad inwoners, verenigingen en organisaties verbinden en inspireren om een gezonde leefstijl na te leven. De periode van 4 tot en met 24 april 2022 staat in het teken van een gezonde leefstijl met als belangrijkste thema's: voeding, bewegen, ontspanning, ontmoeting en roken/alcohol. Alle Veldhovenaren kunnen deelnemen aan proeftrainingen, acties, cursussen, workshops en voorlichtingen. Op zondag 24 april vindt de afsluiting plaats met een Healthy Fest in het Citycentrum.
De initiatiefnemers roepen potentiële deelnemers in het project op alvast na te denken over activiteiten die te maken hebben met gezondheid. Zo kan een vereniging een beweegactiviteit houden of een open training en een winkel kan extra aandacht schenken aan gezondheid.
Om het initiatief breed onder de aandacht te brengen, is Cordaad al een Facebook- en Instagramaccount gestart onder de naam: Veldhoven Gezond! Daarop wordt informatie gedeeld voor Veldhovense organisaties en inwoners. Ook de gezondheidsacties en andere activiteiten worden daar vermeld.

Krant

Momenteel wordt gewerkt aan een speciale ‘Veldhoven Gezond’ krant die op 23 maart wordt verspreid. Daarin wordt het initiatief gepromoot en worden de deelnemende partners vermeld. Potentiële deelnemers hebben een e-mail ontvangen waarmee ze zich digitaal kunnen aanmelden. Vanwege de deadline voor de krant moeten aanmeldingen binnen zijn vóór 1 februari 2022.