CV De Brassers hield Open Schuur

13 jan , 17:56 Nieuws
brassers 01
Zaterdag 13 januari konden belangstellenden een blik werpen in de enorme loods waar door leden van CV De Brassers hard gewerkt wordt aan de carnavalswagen.
Op 10 februari moet ie klaar zijn voor de optocht in Lampegat (Eindhoven) en er is nog een berg werk te verzetten voor de leden van De Brassers. Maar vele handen maken licht werk, zo is deze zaterdag te zien. Tot op de bovenverdieping maken leden zich verdienstelijk voor hun club.
“Meteen na carnaval borrelen al weer de eerste ideeën op voor de volgende wagen”, vertelt voorzitter Wendy Boere. Het thema van de huidige wagen mag nog niet bekend worden gemaakt. “Het is een actueel Veldhovens thema met een woordgrap”, is het enige dat de voorzitter loslaat. In de zomervakantie werd het thema definitief en half oktober is de bouw van de 2 wagens gestart. Zoals gebruikelijk is er ook weer een loopgroep bij betrokken.

Gelast en geplakt

Zaterdag werd er al volop gelast en geplakt. De commissies die gaan over de kleding, de act en de schmink hebben onderling contact om alles op het thema af te stemmen. Voor de pakken is door 12 mensen de stof geknipt waar momenteel door 3 dames de pakken van worden gemaakt. De act-commissie heeft al een act bedacht. “Tijdens onze laatste vergadering oefenen we de act op muziek. De optocht in Eindhoven is voor ons een soort generale repetitie. Na een paar straten weten we of alles klopt of dat we nog snel een paar puntjes op de i moeten zetten”, legt de voorzitter uit. Ook de sponsorcommissie en sponsors mogen niet onvermeld blijven. Wendy: “De sponsorcommissie is goud waard voor ons. Zonder hen en onze sponsors zou het snel ophouden.”
De bijna 6 meter hoge wagen van CV De Brassers is op 10 februari te zien in Eindhoven, op 11 februari in Veldhoven en op 12 februari maakt de wagen deel uit van de 34 e editie van de KempenOptocht in Hapert.