Dementiecafé over combinatie dementie en autorijden

25 jun , 21:08 Nieuws
dementiecafe
De combinatie autorijden en dementie staat centraal tijdens het Dementiecafé van maandag 2 juli.
Autorijden en dementie geeft in eerste instantie net na de diagnose niet direct problemen. Wel is het goed om op te letten hoe het gaat met het auto rijden, de rijvaardigheid en met het oriënteren in het verkeer. Hoe te handelen bij onduidelijkheden zoals een wegopbreking en het goed omgaan met de regels in het verkeer.
Als dementie aan de orde is, toetst het CBR of iemand nog veilig de weg op kan. Hoe gaat dat in zijn werk, hoe pak je het aan en hoe voer je het gesprek over wel of niet autorijden? In het Dementiecafé van dinsdag 2 juli wordt een wijkagent en een medewerker van VSV “Veldhoven Samen Verkeersveilig hierover geïnterviewd. De onderwerpen die besproken worden zijn eigen verantwoordelijkheid, advies van artsen en therapeuten, verkeersinzicht bij verminderde cognitie en juridische aspecten. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. U bent van harte welkom!
Locatie : Dementiecafé, Wilgenman 1, 5507 LG Veldhoven
Datum : 2 juli 2024
Tijd : Van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur)
Kosten : Gratis
Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur contact opnemen met SWOVE: Patricia Kohlen: 040 – 254 00 66 of per email: [email protected]