Een traantje laten? Dat is dan € 7,50

05 mrt 2020, 14:31 Nieuws
johan sanders 1
Johan Sanders van toneelvereniging Meer Vreugde Kern (MVK) ontving op 29 september de Veldhovense Cultuurprijs. Als tegenprestatie staat hij op zaterdag 7 maart in theater De Schalm met de indrukwekkende voorstelling GIF.

Wereldhit

De Volkskrant noemde de voorstelling eerder al een wereldhit. De tekst is van Lot Vekemans. In 2010 wint ze er de Taalunie Toneelschrijfprijs mee. De regie ligt in de vertrouwde handen van de Eindhovense regisseur Lucien Brouns. “Het stuk is al in allerlei landen en in verschillende talen gespeeld. Ik heb het stuk al tientallen keren gezien, maar wordt nog elke keer geraakt door het spel. Het gaat om een echtscheiding van een echtpaar en een groot persoonlijk verlies. Zij blijft in het verleden en haar verdriet hangen terwijl hij in het buitenland een nieuw leven heeft opgebouwd. Na 10 jaar ontmoeten ze elkaar weer. Dan ontspint zich een fantastische dialoog tussen het tweetal.”
johan sanders en daniela de ron 1

Vochtige ogen

De rollen worden gespeeld door Johan Sanders en Daniëla de Ron. Sanders las het stuk eerst een keer door. “Ik ben niet zo’n lezer, maar dit stuk las ik een één adem uit.” De Ron: “Dit is het leven. Er zijn genoeg mensen die bepaalde fragmenten zullen herkennen. Voor mij is dit stuk ook autobiografisch.” Het zal dan ook geen verbazing wekken dat sommige ogen vochtig worden.
Enkele passende muzikale intermezzi worden vertolkt door Janneke Moerkens (zang) en de Belgische violiste Marianne Wynen.

Tickets

Toegangskaarten voor de voorstelling kosten slechts € 7,50 en zijn te verkrijgen via www.deschalm.com . Aanvang van de voorstelling is 20.15 uur.