Eetpunten SWOVE kunnen nieuwe gasten plaatsen

04 jan , 15:39 Nieuws
eetpunt dn bond
De eetpunten van SWOVE zorgen voor sociaal contact, beweging en structuur. En zien eten, doet eten. Vooral het eetpunt in dorpshuis D’n Bond aan de Rapportstraat heeft nog ruimte voor extra gasten.
Momenteel kent SWOVE 3 eetpunten. Die in het Rundgraafpark en in Huize Sele lopen goed. Het eetpunt in De Ligt is na corona niet meer opgestart. “Daar zouden we graag weer nieuw leven inblazen”, zegt Marianne van der Ven, maaltijdcoördinator bij SWOVE. Het eetpunt in D’n Bond kent sinds corona fors minder gasten. “Tot aan corona kwamen er 10 tot 12 gasten uit Veldhoven-Dorp. In goede tijden zelfs wel 16”, weet gastvrouw May Verheijden over het eetpunt dat in 2010 in de Rapportstraat is gestart.
Mevrouw Scheepers is een trouw bezoekster van het eetpunt in D’n Bond. Ze wordt gebracht door een vrijwillige chauffeur van Veldhopper, ook al zo’n fijne dienst van SWOVE. “Voor mij is het samenzijn het belangrijkst, anders zit ik alleen”, zegt mevrouw die bij Merefelt woont.

Vegetariërs

De gasten krijgen een menulijst waarop ze voor de komende week een keuze kunnen maken. Er is keuze uit het Menu du Chef en á la carte waarbij er keuze is uit 5 voor- hoofd- en nagerechten. Er wordt ook rekening gehouden met vegetariërs. Toon van der Velden genoot onlangs van een stoofpotje met koolstamppot met kerrie. “Ik ben ook alleenstaand. Alleen eten is niet gezellig. Het samenzijn vind ik belangrijk”, zegt hij terwijl hij zich buigt over het nieuwe weekmenu.
De kosten bedragen 10,50 euro per keer. Er wordt achteraf per automatische incasso betaald. Het is mogelijk om 2 dagen van tevoren de maaltijd te annuleren. Voor thuisbezorgde maaltijden geldt dezelfde prijs. Afhankelijk van het inkomen kan men in aanmerking komen voor de Meedoen-voorziening van de gemeente.
Tom van Cronenburg komt ook niet alleen voor een gevulde maag naar het eetpunt. “Gastvrijheid, gezelligheid, samen zijn en even eruit”, vat hij zijn deelname samen.
SWOVE zoekt voor de eetpunten in D’n Bond, Rundgraafpark en Huize Sele nog gasten en vrijwilligers. Vrijwilligers zijn van 12.00 tot 14.00 uur op een eetpunt. Maaltijdbezorgers werken van 11.30 tot 13.00 uur. Mensen die een eetpunt een keer willen uitproberen, mogen eenmalig gratis een hoofdgerecht komen nuttigen. Aanmelden als gast of vrijwilliger voor een van de eetpunten kan telefonisch op 040-3038867.