Erespeld gemeente Veldhoven voor John van Bommel

08 sep , 20:04 Nieuws
erespeld john van bommel
Burgemeester Marcel Delhez reikte zondag 8 september de gemeentelijke Erespeld uit aan John van Bommel (67). De uitreiking vond plaats tijdens Happy Sunday, de jaarlijkse Ziekendag in Veldhoven.
John is vanaf het prille begin – sinds 1979 - vrijwilliger bij Happy Sunday. Zijn vader was een van de oprichters van de Veldhovense Ziekendag. Al 45 jaar zet John zich in om dit fantastische feest voor alle oudere en zieke mensen in Veldhoven te organiseren. Zo coördineert hij de op- en afbouw van het podium en decor en ondersteunt op deze jaarlijkse dag waar het nodig is.
Daarnaast is hij al 30 jaar - sinds 1994 - trainer bij Badminton Club Veldhoven. Hij is een enthousiaste coach die met name de jeugd weet te inspireren en te motiveren voor het badmintonspel.
Waardering inzet
Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen onze samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.
Over de Erespeld
De Erespeld (een gemeentelijke onderscheiding) is een blijk van waardering voor een persoon die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de gemeenschap of iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van sport en cultuur. De ontvanger wordt meestal voorgedragen.