Feel Good Store geopend in het Citycentrum

24 sep 2023, 12:46 Nieuws
feel good store
Op vrijdag 22 september opende Feel Good Store by Kringloop de Kempen de deuren aan het Meiveld 158.
De winkel biedt een selectief assortiment aan betere tweedehands spullen als kleding, schoenen, woonaccessoires, speelgoed, boeken, multimedia en elektrische apparaten. In de openingsperiode ontvangen klanten 10% korting op hun aankopen.
Ton Dietvorst, bedrijfsleider van Kringloop de Kempen is trots op dit nieuwe Feel Good Store-concept: “Het is een kleinere winkel met een wat luxer assortiment. Midden in een stadscentrum gevestigd zijn, voelt heel anders dan op een industrieterrein. We zijn er zelf nu al heel enthousiast over. Sterker nog. We kunnen niet wachten om onze klanten, bekende en nieuwe, weer in Veldhoven te kunnen begroeten.”

Nieuwe grote vestiging

Dit stadse broertje van Kringloop de Kempen is zeker geen vervanging voor de winkel aan de Run 5415, die in juli door brand werd verwoest. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een alternatief voor de afgebrande locatie. De verwachting is dat een nieuwe, grote vestiging eind dit jaar de deuren kan gaan openen. “Daar kunnen de afgifte van grote en kleine spullen, sorteerafdelingen en ons Circulair Ambachtscentrum ook weer voldoende plaats krijgen”, aldus Dietvorst. Op de Run waren diverse werkplaatsen ingericht waar vaklieden o.a. fietsen, witgoed, elektra en klokken repareren. Ook was dat de plaats om grotere overtollige spullen in te leveren.

Shoppen met een goed gevoel

Ook bij Feel Good Store wordt de missie van Kringloop de Kempen uitgedragen om bij te dragen aaneen beter (leef)milieu door spullen een tweede leven en mensen een tweede kans te geven. Met als doel om zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet.
Hergebruik van spullen, levert alleen maar winst op. Winst door vermindering van CO2-uitstoot, winst door een bijdrage aan een inclusieve samenleving, omdat ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hier actief zijn. “Shoppen met een goed gevoel, zo noemen we dat”, legt Dietvorst uit. “En natuurlijk is de klant een stuk goedkoper uit.”
De openingstijden van Feel Good Store zijn: maandag van 13-17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10-17.30 en zaterdag van 10-17 uur.

Afgifte spullen

Men kan op dit moment in Veldhoven, om de hoek van de oude locatie op de Run 5504, terecht voor het inleveren van kleinere spullen. En dus niet in de nieuwe Feel Good Store. Totdat een grote vestiging in het najaar in Veldhoven opent, kan men voor het inleveren van grotere spullen als meubels en witgoed met name terecht bij de vestiging in Eersel en in mindere mate in onze winkels in Waalre en Bergeijk.

Geen winstoogmerk

Als stichting heeft Kringloop de Kempen geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan goede doelen. Zo kan de stichting nog meer mensen een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze meedoen.

Vestigingen

Kringloop de Kempen is in 2000 gestart met de vestiging in Veldhoven. In 2015 is er een winkel in Bergeijk en in 2017 een winkel in Waalre aan toegevoegd. Begin 2022 is er een vierde winkel in Eersel geopend. In augustus is Feel Good Fashion by Kringloop de Kempen geopend in Valkenswaard, een speciale modewinkel voor de betere dames-, heren- en kindermode. En met ingang van 22 september is er een Feel Good Store by Kringloop de Kempen. Daar zal vanwege de ruimte een beperkter assortiment aangeboden worden.

Circulair Ambachtscentrum

Een groep van meer dan 180 voornamelijk vrijwillige medewerkers en ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (o.a. via Ergon, Severinus en gemeenten) zetten hun vakkennis en kunde in, onder leiding van een aantal betaalde krachten. Zo zorgen ze ervoor dat er goede en verantwoorde spullen in de kringloopwinkels aangeboden kunnen worden.
In de loop der jaren is er ‘achter de schermen’ in de werkplaatsen een schat aan vakkennis ontwikkeld en zijn vakmensen bij elkaar gebracht, waardoor ze met recht eencirculair ambachtscentrumvoor de Kempen genoemd kunnen worden. Zo zijn er diverse ambachtslieden actief waaronder fietsenmakers, elektromonteurs, meubelmakers, klokkenmakers, ict-mensen, een naaimachine monteur en een witgoedspecialist. Hoewel er ook vaklieden actief zijn in Bergeijk, Eersel en Waalre moet het grootste deel van dit circulaire ambachtscentrum met de specifieke werkplaatsen, weer opgebouwd worden na de brand en een plaats krijgen in de in het najaar te openen nieuwe grote locatie.
Milieu-impact
Jaarlijks wordt er ca.1 miljoen kg spullen ingezameld, wat ongeveer gelijk staat een vermindering van 1 miljoen ton aan CO2-uitstoot. Van al die ingezamelde spullen krijgt 90% een verantwoorde herbestemming.