Florry en Bethje haken wat af voor Voedselbank Veldhoven

12 jul 2023, 20:26 Nieuws
florry bethje 01
De Veldhovense dames Florry van Hulst en Bethje van de Gevel Zetten zich in voor de voedselbank. Ze haken allerlei leuke dingen. Die liggen te koop in een vitrinekast in de voortuin aan Burcht 34. De opbrengst is voor de voedselbank.
Het kastje staat er sinds eind januari. Het is een stukje handwerk van Hout van Gijs, het bedrijf van de zoon van Bethje. Florry en Bethje haken bijna dagelijks en vaak krijgen ze hulp van Ine Bergefurt, de zus van Florry. De dames vinden het een gezellige sociale bezigheid. Al keuvelend haken de creatievelingen de mooiste dingetjes, zoals onderzetters, omhaakte waxinelichthouders, knuffels, geurzakjes en potloodtoppers. Soms wisselen ze ook patronen uit. Bethje haakt ook vaak tijdens het tv kijken. Florry vindt rust en ontspanning in het haken.

Voedselbank

Omdat je niet alles kunt houden wat je maakt, besloten de dames een goed doel te steunen door hun creaties te gaan verkopen. “Door de hoge prijzen moeten steeds meer mensen een beroep doen op de voedselbank. Daarom hebben we besloten om Voedselbank Veldhoven te steunen”, legt Florry uit. Dankzij de inzet van social media is de verkoop al goed op gang gekomen. Florry: “Er komen hier veel mensen door de straat gewandeld, dus we hebben wel publiek.”

Kraamcadeautjes

Kopers kunnen betalen via een qr-code of contant in een afgesloten laadje. En de verkopen gaan goed want ze hebben al zo’n 400 euro binnen. “De toppers zijn de gehaakte beestjes op een potlood. Die kosten 3 euro per stuk. Het is een ideaal cadeautje voor de juf of voor een verjaardag”, zegt Bethje. Maar ook de kraamcadeautjes en waxinelichtjes worden veel gekocht. “Met Pasen kwamen twee kindjes elk een gehaakt paaskuikentje kopen. Die kosten 3 euro per stuk. Ze hadden maar 5 euro bij zich. We hebben ze voor die prijs meegegeven. Het gaat tenslotte om het goede doel”, vinden de dames.
Ondertussen wordt er ijverig doorgehaakt. Bethje: “We haken nu door tot december. Dan gaat de opbrengst naar de voedselbank.”
florry bethje 03