Geen ‘deurmat’ meer bij Herberg De Driesprong

31 dec 2022, 11:57 Nieuws
linda warmoeskerken
Veldhoven Nieuws

Na 35 jaar kan er bij Herberg De Driesprong geen ‘deurmat’ meer besteld worden. De uitspanning op de hoek Schoolstraat-Broekweg is met ingang van 31 december 2022 definitief gesloten.

‘We verkopen schnitzels zo groot als deurmatten’. Zo adverteerde De Driesprong 35 jaar geleden in het Veldhovens Weekblad bij de start in Veldhoven. Het waren Jan Warmoeskerken en zijn vrouw Jane van der Plas die de enorme schnitzels introduceerden bij de Veldhovenaar.

Bukken

Jan en Jane stonden hier bekend als D’n Buck en Moortje. Dochter Linda Warmoeskerken legt uit hoe haar vader aan zijn bijnaam kwam. “Mijn ouders hadden in 1979 café de Nightcap. Dat lag op de grens van Zeelst en Eindhoven. Op een avond stond na sluitingstijd Henk van Erp van café Zanzibar aan de deur. ,,Die wilde het nog wel eens laat maken. Toen mijn vader zag hem staan en riep tegen mijn moeder: ‘Bukken, bukken, daar komt Van Erp aan.’ De volgende dag kwam Van Erp ‘s avonds terug in een vol café en riep: ‘Hoe is het, Buck?’ Zo ontstond de bijnaam D’n Buck. Nog altijd staat De Driesprong bekend als D’n Buck.”

Grote schnitzels

Na een aantal jaren Hof van Holland en een chauffeurscafé in Limburg kon het echtpaar in 1988 De Driesprong kopen. De grote schnitzels van 300 gram waren populair bij de chauffeurs in Limburg en ook hier bleken de ‘deurmatten’ een publiekstrekker. “Zo’n 75% van de gasten kwam voor de schnitzel”, vertelt Linda die in 1999 de zaak van haar ouders overnam. Ze introduceerde dat jaar ook visgerechten op de menukaart, maar de schnitzels bleven veruit favoriet. “We bakten ze altijd in een koekenpan met boter. Dat is het lekkerst”, vertelt Jane. De gast kon kiezen uit verschillende sauzen waarbij de champignonsaus het meest gekozen werd.

Dikke tranen

De laatste 15 jaar kreeg Linda in de keuken hulp van haar man Stian. Ook dochters Lisa en Sabrine hielpen regelmatig een handje in de zaak. Stian kon in 2022 met vervroegd pensioen en dat was voor Linda aanleiding om nu te stoppen met De Driesprong. Drie maanden geleden maakte ze dat kenbaar. Linda: “Zo konden onze gasten eventuele cadeaubonnen opmaken en nog een laatste keer komen eten. Vorige week bracht een van onze vaste gasten een plant voor mij mee. Ze huilde dikke tranen omdat we gingen stoppen.” Maar het is mooi geweest, stelt Linda. “Nu is de tijd gekomen om samen te gaan genieten. De Driesprong heb ik altijd met veel plezier gedaan. Ik ben heel dankbaar dat hier zo veel gasten lekker hebben kunnen eten en een gezellige avond hebben gehad.”