Genomineerde meest positieve, onbekende Nederlander op 8 april bij De Schalm Verlicht

07 apr 2021, 9:57 Nieuws
jan van hoof schalm verlicht
Veldhovenaar Jan van Hoof is op weg naar de titel ‘meest positieve onbekende Nederlander’. Hij is morgen een van de gasten tijdens de veertiende editie van talkshow ‘De Schalm Verlicht’.
Nederland kan wel wat positiviteit gebruiken in deze tijden. In 2008 werd De Big Improvement Day (BID) opgericht. Een dag om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten. In 2020 is de talkshow ‘De Schalm Verlicht’ ontstaan in Theater de Schalm om een lichtpuntje te bieden in donkere tijden. Bij de Talkshow op 8 april is Veldhovenaar Jan van Hoof, die genomineerd is voor de BID Positivity Awards, te gast om anderen te inspireren.

Locked-in syndroom

Jan van Hoof heeft ten gevolge van een bloedprop bij zijn hersenstam het locked-in syndroom en zit gevangen in zijn eigen lichaam. Jan begrijpt alles, maar kan alleen communiceren door zijn ogen te bewegen. Twee van zijn vrienden, Geer van Dinther en George Malcorps, bewonderen de manier waarop Jan in het leven staat en vinden hem het perfecte voorbeeld van positiviteit. Daarom besloten ze hem op te geven voor de BID Positivity Awards als meest positieve, onbekende Nederlander.
Theater de Schalm heeft ondertussen al 13 succesvolle talkshows uitgezonden waarmee ze in gesprek gaan met mensen uit Veldhoven. “Met onder anderen Jan van Hoof als gast hopen we onze kijkers te inspireren en een lichtpuntje te bieden in deze donkere tijd” aldus Marlies van Inzen, productieleider van de talkshow.
Naast Jan zijn er tijdens de uitzending ook andere gasten aanwezig; de Veldhovense Burgemeester Marcel Delhez, de directeur van Swove Ans van Kuik en drie kroegbazen Sander Antonis (De Stier), Ton van Keulen (Sint Joris) en Tjerk Cloosterman (Zilster Pub) te gast. Daarnaast zal er ook muziek ten gehore gebracht worden door Stanza.