Gratis kerstwandeling op Tweede Kerstdag in Wintelre

25 dec 2023, 11:20 Nieuws
wandeling
Op 26 december is iedereen welkom om deel te nemen aan de gratis kerstwandeling in Wintelre. Het vertrek is vanuit de kantine van vv DEES aan de Merenweg tussen 11.00 en 14.00 uur.
Al ruim 40 jaar geleden nam voetbalvereniging DEES het initiatief om op Tweede Kerstdag iets bijzonders te organiseren. Nu ondersteunen Stichting Avondwandelvierdaagse Wintelre, Korfbalvereniging Winty en ook Stichting Rondom De Meren dit bijzonder sportieve gebeuren met vertrek en aankomst op sportpark De Meren.

Voor het hele gezin

De deelnemers kunnen dit jaar wederom kiezen uit een korte afstand (ruim 5 km )geschikt voor het hele gezin en de naaste familieleden of een langere wandeling (10 km) voor de meer geoefende wandelaars. Omdat we samen, streven naar meer bewegen en ontmoeten, meer sporten en meer natuurbeleving voor jong en oud op en Rondom De Meren, is deelname aan de traditionele kerstwandeling in Wintelre geheel gratis.

Kerstman

Tijdens de wandeling, op een unieke plaats midden in het waterwingebied, zal onze Kerstman alle wandelaars begroeten en vanuit zijn tijdelijk kleurrijk onderkomen, iedereen trakteren op een gratis beker warme chocomel of een traditionele borrel met speculaas van Stichting Harapan. Zij bevorderen en verbeteren de leefomstandigheden van de kansarmen in Indonesië.

Gratis snert of glühwein

De Kerstman geeft zoals gebruikelijk bij deze traditionele kerstwandeling onderweg alles gratis weg en of dat nog niet genoeg is staat voor iedereen bij terugkomst op sportpark De Meren nog een gratis kop snert of een beker glühwein klaar. De deelnemende kinderen kunnen bij terugkomst volop spelen op de nieuw aangelegde voorzieningen op Rondom De Meren zoals de kleine stormbaan, pannaveldjes, mini korfbalveldje en het Fins gezelschapspel Molkky zal ook klaar liggen voor gebruik. Ook in het jeugdhome en in de kleedlokalen staan diverse speelvoorzieningen zoals o.a. mikado, een sjoelbak, stoepkrijt en kleurplaten binnen handbereik van de kinderen.. Een glaasje ranja met schoon Brabant Water staat daar ook altijd klaar.