Internationale mis met afsluitende lunch in Christus Koningkerk

19 jun , 13:23 Nieuws
kerk
Op zondag 23 juni vindt er in de Christus Koningkerk een internationale hoogmis plaats. Hierbij zijn vertegenwoordigers uit Indonesië, Irak, Filipijnen en Korea aanwezig. Andere nationaliteiten zijn ook hartelijk welkom. Aanvang is 10.00 uur.
Onze katholieke Kerk is een wereldkerk. De kerk is het volk van God en Jezus Christus is ons aller Koning. We zijn niet voor niets een Christus Koningparochie geworden. Wij, dat wil zeggen alle nationaliteiten samen, behoren tot het ene volk van God. Dat is onze hoogste roeping, we zijn één in Christus. Op de tweede plaats komt de diversiteit, dat wij behoren tot een bepaald ras, een bepaald volk, of komend uit een eigen gemeente of dorp.
Om uiting te geven dat wij allen het éne volk van God zijn, willen we een keer gezamenlijk de heilige Eucharistie vieren, een internationale hoogmis met vertegenwoordigers uit Indonesië, Irak, Filipijnen en Korea. Andere nationaliteiten zijn ook hartelijk welkom. De heilige Eucharistie, de internationale hoogmis, voor alle Nederlandse en buitenlandse parochianen zal in de diverse talen gevierd worden op zondag 23 juni om 10.00 uur.

Lunch

Na deze internationale Eucharistieviering is er een lunch voor alle aanwezigen. Laat iedereen zelf voedsel, dranken en gerechten meebrengen die bij hun eigen cultuur horen om die samen te delen bij de lunch. Wat een rijkdom zal het zijn om met zo’n grote diversiteit eendrachtig samen te zijn. Laat het een feest worden van en voor heel het volk van God, in vrede en vreugde omdat wij allemaal uitverkoren zijn om tot het volk van God te behoren!
Tijdens deze Eucharistieviering zal er een gavenprocessie worden gehouden. Naast het aandragen van de gaven die voor de kerkelijke eredienst nodig zijn, kunnen de aanwezigen bijdragen door goederen aan te dragen voor de voedselbank in Veldhoven. Dit dienen houdbare goederen te zijn. Ook is het mogelijk om een donatie te doen voor de voedselbank, hiervoor zal na afloop van de viering een deurcollecte gehouden worden.