Joep Caers overtuigend winnaar Groot Veldhovens Driebanden Toernooi

03 jun , 9:48 Nieuws
driebanden 2024 joep caers
Joep Caers op imponerende wijze winnaar van het Driebanden Toernooi Groot Veldhoven 2024.
Door Thieu Vlemmix
Voor aanvang van de laatste finaledag stond hij nog op plek drie. Maar door twee hele sterke partijen tegen respectievelijk Harrie van Zantvoort en Jan van der Meeren jr, stootte Caers door naar de eerst plaats. Op plek 2 en 3 eindigden respectievelijk Peter van Vlerken en Maarten Coppelmans. De beker voor de grootste serie van het toernooi ging naar Piet van Keulen met het imponerende aantal van 20.
Het Groot Veldhovens Driebandentoernooi is afgelopen zondag gewonnen door Joep Caers. De spanning viel tot het laatst te snijden. Maar door twee sterke partijen op de slotdag trok de vader van tweeledig oud winnaar Raymond Caers, op de slotdag gestart op plek drie, de winst alsnog naar zich toe. Maar liefst 5 van de 8 finalespelers speelden boven hun startgemiddelde.
Na de start in café De Kleine Man op 14 september 2023, bereikten bijna 9 maanden later, na vier tussenrondes – waarin het deelnemersveld telkens werd gehalveerd - acht spelers de finalepoule: Jan van der Meeren jr, Rob Jansen, Peter van Vlerken, Erwin de Waal, Bert-Jan Tournier, Maarten Coppelmans, Joep Caers en Harrie van Zantvoort. Deze finale werd van afgelopen vrijdag tot en met zondag gespeeld in café-zaal Sint Joris.

Opmars

Na de eerste finaledag bevond Joep Caers zich nog onderin het veld: de zevende plek. Na dag twee bleken twee winstpartijen voldoende voor een opmars naar plek drie, met een achterstand van slechts 0,38 punt op de nummer 1, Erwin de Waal. Op de laatste dag stootte de tennisleraar en vader van tweeledig toernooiwinnaar Raymond, letterlijk en figuurlijk door en was in de twee resterende partijen oppermachtig. En de voltallige Caers clan zag toe dat het goed was… Joep was al jarenlang deelnemer maar zag in de voorbije jaren toe hoe zijn zoon Raymond dit Veldhovense biljarttoernooi tot tweemaal toe wist te winnen. En nu was pa dus eindelijk aan de beurt.
caers joep winnaar gv2024
Einduitslag: 1. Joep Caers. 2. Peter van Vlerken. 3. Maarten Coppelmans. 4. Rob Jansen. 5. Erwin de Waal. 6. Harrie van Zantvoort. 7. Bert-Jan Tournier., 8. Jan van der Meeren jr.