Jubileum concert als eerbetoon aan 50 jaar dirigent Bert Alessie

09 nov 2023, 10:26 Nieuws
2018 foto bert fotograaf eric ideler
50 jaar muzikale inspiratie in Veldhoven en daarbuiten. Bert is dit jaar 50 jaar dirigent en arrangeur! Ter ere daarvan vindt op 19 november een jubileumconcert plaats in Theater de Schalm.
Bert Alessie is een bekende in onze regio. Hij heeft veel mensen in en buiten de muziekwereld geïnspireerd en door hem zijn velen samen gaan zingen en spelen. Sinds 2010 leidt Bert de zanggroep, te weten Hajim uit Veldhoven. Hij heeft aan diverse andere koren leiding gegeven, nl. Young Harvest, After Eight, Sheliak. En doet dit nog steeds bij Pur Sang en Myrtha Musica. Ook heeft Bert de slagwerksectie van de Alexanderband onder zijn hoede. Bijna alle nummers die zijn koren zingen, arrangeerde Bert zelf.
Daarnaast heeft Bert in diverse producties een leidende rol gespeeld van o.a .Christmas Carol, Oliver Twist, Aida, Atlantis en Starlight Express. Ook bij grote producties van Veldhoven was hij de muzikale leider. Al met al, meer dan voldoende reden om dit te vieren en iets speciaals te doen en dat wordt:

GOED, BETER, BERT!

Een bijzonder jubileumconcert in de grote zaal van de Schalm in Veldhoven op 19 november 2023 om 14.00 uur met een groot aantal bekende nummers uit musicals en films als Les Misérables, Bohemian Rhapsody, Mamma Mia, The Phantom of the Opera en A star is born. Uiteraard gearrangeerd door Bert zelf. Omdat het een groots gebeuren moet worden is Hajim uitgebreid met gastzangers en wordt het geheel opgezet samen met een regisseur en choreograaf. De begeleiding is in handen van een 7 koppig combo.