Jubileumeditie CityFest kent fantastisch programma

28 aug , 9:41 Nieuws
cityfest 2024
La Fuente, Toontje Lager, Lampegastuh, John de Bever en nog veel meer. Niet de minste acts op het affiche van het CityFest. De 5e editie vindt plaats op een XXL-terrein in het Burgmeester Elsenpark op 27, 28 en 29 september.
Het moet één grote happening worden voor alle Veldhovenaren die zin hebben in een feestje, belooft de organisatie. Die bestaat uit de bestuursleden Bas van Dijk, Inge van der Weide, Perry Kemp en Pascal Mariën. Als klankbord voor de productie en bands wordt het viertal bijgestaan door Renzo Dielesen en Viona Liebregts. “Wij hadden geen van vieren festivalervaring. Daarom is de ondersteuning van Renzo en Viona belangrijk voor ons. Dat geldt ook voor Jake Aerdts die de marketing van CityFest verzorgt. Met zevenen organiseren we het feest waarbij uiteindelijk zo’n 150 vrijwilligers betrokken zijn”, vertelt Kemp.
In het Burgemeester Elsenpark komt een enorme tent van 30 x 60 meter. Binnen en buiten de tent komt in totaal 80 meter bar. In een aparte food area kan de inwendige mens worden versterkt.

Veldhoven Vout

CityFest begint vrijdag 27 september met Veldhoven Vout. Zaterdag staan onder meer Severinus Got Talent en CityPop op het programma, gevolgd door Nederlandse artiesten, Lampegastuh, PROOST! en La Fuente. De zondag begint met Ouderwets Gezellig voor senioren, gevolgd door de slagwerkgroep van L’Union Fraternelle en onder meer Toontje Lager en verschillende tribute-bands.  
De creatieve kant van CityFest is op het Meiveld te vinden. In een entourage van Montmartre staan 2 tenten. In de ene kan men zich bekwamen in het salsadansen en in de andere verzorgen kunstenaars workshops in diverse kunstvormen. De tenten worden omringd door kramen die doorlopen in het Citycentrum. Er is beide dagen straattheater en Veldhovense verenigingen laten zien wat ze cultureel in hun mars hebben.

Kinderplein

Goed nieuws is dat het Kinderplein terug is. Daarvoor heeft de organisatie de handen ineengeslagen met Nummereen Kinderopvang. Kemp: “Zij verzorgen op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur activiteiten voor de jeugd van 0 tot en met de basisschoolleeftijd. Er is een kinder-dj, ze kunnen sporten, bouwen en knutselen terwijl de ouders zich in de naastgelegen tent vermaken. Cityfest is er echt voor iedereen, van jong tot oud.”  
Er zijn voldoende toiletten en ruime parkeergelegenheid voor fietsen. De ervaring leert dat 85% niet-gemotoriseerd naar CityFest komt. Fietsers vinden een ruime parkeergelegenheid onder de Citypassage. Er is alle dagen sfeerbeheer en bewaking op het terrein aanwezig. Iedereen boven de 18 krijgt een polsbandje om. Van Dijk: “Omdat CityFest voor alle leeftijden is, hebben we een aparte ingang voor de jeugd onder 18. Vanuit het Rode Kruis zijn medewerkers aanwezig om iedereen die dat nodig heeft te voorzien van Eerste Hulp zodat iedereen onbezorgd kan genieten.”

Gratis

Het doel van de organisatie blijft dat CityFest gratis toegankelijk blijft. Wel wordt het steeds lastiger om een festival te organiseren dat gratis toegankelijk is, weet penningmeester Mariën. “Gelukkig hebben we een aantal goede sponsors en krijgen we subsidie van de gemeente. De barinkomsten zijn voor ons dan ook heel belangrijk.” Vrijwilligers zijn van harte welkom.
Ook Theater de Schalm, Art4U, Museum ’t Oud Slot en Bibliotheek Veldhoven haken in op CityFest. Kijk hier voor het complete programma.