Kleurrijke Amerikanenmeeting bij SchippersStop

13 jun 2021, 21:50 Nieuws
am 2
Liefhebbers van Amerikaanse auto’s konden zondag bij SchippersStop hun hart ophalen. Het was de hele middag een komen en gaan van onder meer Chevrolets, Caddilacs, Buicks, en Pontiacs.
Zo hard als hun motoren brullen, zo aardig zijn de rijders van de Amerikaanse auto’s die zondagmiddag een meeting hielden bij SchippersStop. “Iedereen is hier gelijk, hoe je er ook uit ziet”, zegt Ronald van Uden uit Veghel. Zijn Cadillac Calais uit 1968 is 4 maanden jonger dan hijzelf. Op de motorkap van zijn wagen staat in sierlijk blauwe letters de tekst ‘One live, live it’. “Je moet er van genieten, je hebt maar één leven”, vertaalt hij. “En hier geniet ik, met gelijkgestemden onder elkaar.” Ook geniet hij van het rijden in zijn 6 meter lange slagschip. “Het is een achtcilinder met een motorinhoud van 7,7 liter. Meestal rij ik op gas. Het gemiddelde verbruik is 26,2 liter per 100 kilometer. Volgens de papieren kan hij 206 kilometer per uur halen met zijn 375 pk. Maar dat heb ik nooit uitgeprobeerd.”

Paars

Door corona zijn er sinds vorig jaar geen Amerikanenmeetings meer geweest. Maar normaal bezoekt hij tussen april en oktober vrijwel wekelijks ergens in het land een meeting. “Volgende maand beginnen de grote meetings weer. Ik hoop dat die op 3 juli in Den Haag doorgaat”, vertelt Wendy Jansen. Haar lievelingskleur is paars en dat zie je aan haar Chevrolet Monte Carlo uit 1970. Het spuiten van haar auto nam maar liefst 364 uur in beslag. “Er moesten wat dingen van mij in terug komen. Zo staan er onder meer afdrukken van hondenpootjes op, een luipaardprint en veel blingbling.” Ze heeft deze auto zo’n 12 jaar in bezit. “Ik heb 3 Amerikanen, het is echt een passie. Ik geniet vooral van het geluid van de achtcilindermotor. En het is leuk als mensen onderweg een hand opsteken.”