Leerlingen basisschool De Rank in actie tegen fietsers op het voetpad

15 mrt 2021, 14:02 Nieuws
de rank actie
Basisschool De Rank in Cobbeek ligt in een voetgangersgebied. Fietsers zorgen er vaak voor onveilige situaties. De leerlingenraad van de school komt nu in actie.
“Er zijn weinig fietspaden in de wijk, dus fietsers gebruiken de voetpaden. Dat is op zich niet erg, maar wel op momenten dat de school begint en eindigt. Dan ontstaan onveilige situaties”, zegt Francesco van Erp. De leerkracht van groep 5/6 zit samen met de ouders Maikel Vissers en Elbert Bechthum in de Veiligheidscommissie. De leerlingenraad bracht de gevaarlijke situaties bij hen onder de aandacht.

In actie

Het signaal was reden voor de Veiligheidscommissie om in actie te komen. De leerlingen uit de groep van Van Erp maakten 6 borden. Die worden door de leden van de Veiligheidscommissie de komende 3 weken op maandag en woensdag in het voetgangersgebied geplaatst. Na schooltijd, om 15.45 uur, worden de borden weer binnen gehaald. Ook maakten leerlingen een spandoek en zijn op 2 plekken met spuitkrijt een niet te missen signaal gemaakt.
Vandaag was de eerste actiedag bij de school. Van Erp: “’s Morgens deelden de kinderen groene en rode kaarten uit. Iedereen die met de fiets aan de hand loopt, krijgt een groene kaart met de tekst ‘Goed zo’. Fietsers krijgen een rode kaart. We merken dat ook volwassenen er leuk op reageren. Na uitleg tonen ze alle begrip.” In de herfst voerden de kinderen ook al deze actie. Hopelijk komen hun inspanningen nu de veiligheid langere tijd ten goede.
de rank actie2