Lezing ‘De mens als monument’ in bibliotheek

18 sep 2023, 11:05 Nieuws
ton sliphorst links in gesprek met wim de greef
In de lezing op dinsdag 19 september maken we kennis met de werkwijze in de werkgroep Mondelinge Bronnen van Erfgoedhuis Veldhoven. Zij verzamelen levensverhalen van mensen die lange tijd in Veldhoven woonden of werkten. Toegang is gratis.
We kijken naar de wijze waarop deze gesprekken door de werkgroep voorbereid en gevoerd worden en krijgen een indruk van de informatie die verzameld wordt over het leven in de afgelopen decennia.
Het doel van de lezing is deze ervaringen en werkwijze te delen met een grotere groep belangstellenden, in de hoop dat zij geïnspireerd worden om zelf in eigen familie- of vriendenkring ook met iemand gesprekken te gaan voeren. In de tweede bijeenkomst wisselen we ervaringen uit en gaan we samen luisteren en kijken naar fragmenten van de gesprekken die door de ‘grotere groep’ gevoerd zijn. Ook ervaren we samen het nut van de historiografische toets, waarin we terugkoppelen vanuit de werkwijze van historici.

Praktische informatie

De lezingen zijn op dinsdag 19 september en op dinsdag 31 oktober van 19.00 tot 20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/mens-monument

Over KennisMakers

Deze activiteit is onderdeel van het project KennisMakers van de Bibliotheek Veldhoven. Iedereen met een passie of specifieke kennis op een bepaald gebied, die ook interessant kan zijn voor anderen, kan zich aanmelden als KennisMaker. In de Bibliotheek kan de kennis dan gedeeld worden met anderen.
Foto: Ton Sliphorst van Erfgoedhuis Veldhoven in gesprek met Wim de Greef.