Lezing over Verbonden Levenslopen

24 sep 2021, 9:00 Nieuws
ouw school
Erfgoedhuis Veldhoven verzorgt een lezing over het project Verbonden Levenslopen. Die vindt plaats op 30 september in Dorpscentrum d’Ouw School in Oerle.
Postdoc en voormalig Sondervick-docent Ton Sliphorst gaat in Veldhoven een onderzoek uitvoeren naar de leefomstandigheden van Veldhovenaren tussen 1780-1840. Die periode wordt later mogelijk geleidelijk aan verlengd. Sliphorst promoveerde in 2020 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op een onderzoek naar de persoonlijke levensomstandigheden van een deel van de Bosschenaren tussen 1814 en 1903. In Veldhoven gaat hij in samenwerking met Erfgoedhuis Veldhoven een vergelijkbaar onderzoek uitvoeren, waarbij hij gebruik maakt van genealogische bestanden van twee Veldhovenaren.

Gratis toegang na aanmelding

De lezing is aansluitend aan de eerste ledenvergadering van Erfgoedhuis Veldhoven en begint op donderdag 30 september om 20.15 uur in Dorpscentrum D’Ouw School, Oude Kerkstraat 18. De toegang is gratis na aanmelding via [email protected]. Er wordt ook informatie gegeven over andere activiteiten van Erfgoedhuis Veldhoven, zoals de heemkamer en een boek over 100 jaar Veldhoven.
erfgoedhuis veldhoven