Mogelijk STEC bacterie in Aldi Kaas Pesto Dip en Groene Pesto

20 jan , 13:41 Nieuws
aldi kaas pesto dip en groene pesto
Aldi

Supermarktketen ALDI roept de producten  Kaas  Pesto Dip en Groene Pesto terug. In de producten kan de shiga-toxine producerende E. coli (STEC) bacterie zitten. Dat kan zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Om welk product gaat het?

De terugroepactie van ALDI geldt voor de verpakkingen Kaas Pesto Dip en Groene Pesto in verpakkingen 110 gram – 120 gram met EAN code 2003020042577 en ALLE houdbaarheidsdatums TOT EN MET 13-02-2025.

Wat is er aan de hand?

In de Kaas Pesto Dip en Groene Pesto kan de shiga-toxine producerende E. coli bacterie (ook wel STEC genaamd) zitten.  Van deze bacterie kan men ernstig ziek worden. Dat geldt vooral, maar niet alleen, voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.

Wat moet ik doen?

Als u deze twee producten heeft gekocht, controleer dan de houdbaarheidsdatum. Is dat 13-02-2025 of daarvoor, eet dit product dan niet. Breng het terug naar een filiaal van ALDI. U krijgt het aankoopbedrag terug, ook als u de verpakking al heeft aangebroken.

Producten met een houdbaarheidsdatum nà 13-02-2025 vallen niet onder deze terugroepactie.

Hoe kom ik meer te weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ALDI via het contactformulier van de supermarktketen.

Bron: ALDI, 18 januari 2025