NH Koningshof in het teken van Abunai!

13 aug 2023, 10:40 Nieuws
abunai 09
Voor de 12ekeer vindt dit weekend in NH Koningshof het evenement Abunai! plaats. Zo’n 10.000 bezoekers vermaken zich er als personages uit Japanse spellen en series.
Het promoten van de Japanse populaire cultuur, dat is wat de Stichting Abunai! voor ogen staat. Al 19 jaar wordt het evenement gehouden, de laatste 12 jaar in Veldhoven. De meeste deelnemers zijn er van vrijdag tot en met zondag om optimaal te kunnen genieten van het gebodene. Er was dan ook geen hotelkamer meer vrij in NH Koningshof. Het gros van de bezoekers komen uit Nederland en omringende landen.
“Kenmerkend voor Abunai! is de gezelligheid, het is een heel toegankelijk evenement”, zegt de Eindhovense Mariëlle Salh die de pr voor Abunai! voor haar rekening neemt. Abuna! Betekent ‘Kijk uit! Gevaar!. Je kijkt inderdaad je ogen uit op Abunai! Nagenoeg iedereen is van top tot teen gekleed als een personage uit een (Nintendo)spel, Japanse tekenfilm of serie. Zij kunnen deelnemen aan onder meer allerlei workshops, karaoke zingen, een cosplay competitie en op de foto gaan in een kimono. In de dealerroom is van alles te koop, van sieraden tot Pokémonkaarten, van drank tot spellen. Op het grasveld worden foto’s gemaakt van groepen die gekleed gaan als personage uit hetzelfde spel of serie.