Nieuwbouwproject De Springplank in Veldhoven

18 jul , 20:57 Nieuws
plan aan mira springplank
Nog dit najaar gaat het nieuwbouwproject De Springplank aan de Mira van start. Er verrijzen vier woontorens voor de functies wonen en maatschappelijke voorzieningen.
Op de voormalige locatie van sporthal De Springplank staat nu nog ontmoetingscentrum Het Tweespan. Rond de bouwvak wordt gestart met de sloop hiervan. Tijdens de bouw wordt de Stichting Zonderwijk Belangen gehuisvest in een tijdelijke voorziening naast het bouwterrein.
Het project De Springplank omvat 40 sociale huurappartementen (Woonstichting ‘thuis), 90 midden huurappartementen (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) een parkeergarage met 90 plaatsen (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling), een commerciële ruimte en 900 vierkante meter voor maatschappelijke voorzieningen (Stichting Zonderwijk Belangen).

Duurzaamheid

Het ontwerp bestaat uit vier woontorens. Woonstichting ’thuis neemt een woontoren af. De woonstichting zal veel aandacht besteden aan duurzaamheid zoals onder andere: groene gevels, deels houten gevels, en een mooi binnenterrein met een scala aan planten die de biodiversiteit bevorderen.
De bouw zal in het najaar van 2024 van start gaan en ongeveer twee jaar in beslag nemen. ‘thuis wordt na de oplevering eigenaar van de maatschappelijke voorziening. Stichting Zonderwijk Belangen wordt de huurder ervan.
De huidige Tweespan maakt plaats voor nieuwbouw
De huidige Tweespan maakt plaats voor nieuwbouw
tweespan noodvoorziening
De tijdelijke voorziening voor 't Tweespan