Nieuwe Brede School in Huysackers krijgt voorlopig geen stroom van Enexis

17 nov 2023, 16:24 Nieuws
school huysackers 01
Er doemt een groot probleem op voor de in aanbouw zijnde school in Huysackers. Netbeheerder Enexis kan de school voorlopig niet voorzien van stroom. En dat terwijl de school in het voorjaar van 2024 wil openen.
Het enorme gebouw in Huysackers valt onder de grotere klanten van Enexis. Woningen vallen onder de zogenaamde kleinverbruikaansluitingen waarvoor Enexis in Veldhoven wel ruimte heeft om aan te sluiten. Voor grotere klanten in Veldhoven is momenteel geen ruimte laat de netbeheerder weten.
Pas in 2028 staat uitbreiding van het elektriciteitsstation waarop de Brede School wordt aangesloten op de agenda. En als dan ook nog het hoogspanningsnet van TenneT een uitbreiding heeft ondergaan, is er vermoedelijk weer ruimte beschikbaar in het gebied.
school huysackers 02
De gemeente is nu naarstig op zoek naar een oplossing voor dit enorme probleem. Dat kunnen bijvoorbeeld generatoren en dieselgestookte boilers zijn. De school wil komend voorjaar de deuren openen voor basisscholen Dick Bruna en De Brembocht en kinderopvang Nummereen en IK-OOK die momenteel al in een noodgebouw naast de nieuwbouw gevestigd zijn.