Parkinson Café nu ook in Veldhoven

11 okt , 10:56 Nieuws
parkinson cafe kleiner foto istock
iStock
Het Parkinson Café is een nieuwe bijeenkomst in de Bibliotheek Veldhoven voor iedereen die meer wil weten over de ziekte van Parkinson of persoonlijke ervaringen uit wil wisselen. Dinsdag 15 oktober vindt de eerste bijeenkomst plaats.
Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. In Nederland hebben inmiddels ruim 60.000 mensen de diagnose Parkinson(isme). Niet alleen ouderen, ook steeds meer twintigers en dertigers. Daarom starten de Bibliotheek Veldhoven en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) met het Parkinson Café.

Praktische informatie

Het Parkinson Café gaat van start op dinsdag 15 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Het onderwerp van de eerste bijeenkomst is ‘Parkinson en slaap’. Spreker is neuroloog Theo van den Steenhoven van het Máxima Medisch Centrum. Deelname is gratis, wel vooraf even aanmelden via www.bibliotheekveldhoven.nl/parkinson of telefonisch: 040-2532901.

Over het Parkinson Café

Parkinson Café Veldhoven is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven en SWOVE en wordt ondersteund door de landelijke Parkinson Vereniging. De activiteiten van het Parkinson Café bestaan uit middagen voor informatie en ontmoeting in de bibliotheek en bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met Parkinson(isme) in de Veldwijzer.