Prins Mike den Urste uit Oers: heel goed feesten met carnaval

17 feb 2022, 12:21 Nieuws
prins severinus
Net als Rommelgat heeft ook Severinus dit jaar een nieuwe prins carnaval. Op zaterdag 12 februari is prins Mike den Urste uit Oers geïnaugureerd.
Zaterdag 12 februari was het feest bij Severinus. Prins Joris d’n Opschepper en Jeugdprinses Wendy d’n Urste van het Rommelgat kwamen op bezoek voor de inauguratie van prins Mike van de Rinussen. Terwijl Mike zijn officiële prinsentenue kreeg uitgereikt, zorgde de Fistkapel Veldhoven voor de muzikale omlijsting.
Vol trots maakte de kersverse prins vervolgens zijn prinsennaam bekend: Prins Mike den Urste uit Oers, Prins van de Rinussen 2022-2023. De eerste onderscheidingen werden over en weer uitgereikt en er klonken die middag nog heel wat alaafjes.

Nieuwe kostuums

Niet alleen Prins Mike maar alle Rinussen stralen dit jaar in nieuwe kostuums. Eind vorig jaar mocht Severinus van de nummer 3 van de Grote Quiz van Veldhoven een cheque ter waarde van 300 euro in ontvangst nemen. Van dit bedrag heeft een aantal handige vrijwilligers stof gekocht en zelf nieuwe pakken gemaakt voor de Rinussen. Severinus bedankt de gulle gever en alle vrijwilligers voor dit mooie gebaar en het harde werk dat er geleverd is.
Prins Mike staat al in de startblokken voor komende carnaval: “Heel goed gaan feesten, ’s avonds, zaterdag, zondag en maandag”, is zijn boodschap.