Psysalon over verslaving in Veldwijzer Veldhoven

19 mrt 2023, 11:22 Nieuws
veldwijzer huiskamer
Verslaving? Herkenbaar? Kom ook op maandag 20 maart naar Veldwijzer
Heeft u te maken met verslaving? Zelf? Of nabij? Wat zijn uw ervaringen? Waar loopt u tegenaan? Wilt u meer weten? Bezoek de Psysalon en kom maandag 20 maart 2023 naar de Veldwijzer in Veldhoven. Ervaringsdeskundigen en bezoekers delen kennis en ervaringen.
Het woord verslaving roept bij veel mensen een reactie op. Een verslaving van welke soort dan ook heeft vaak veel invloed bij diegene die het betreft maar ook bij de naaste die er mee wordt geconfronteerd. Verslavingen zijn er in verschillende vormen, het kan gaan om bijvoorbeeld verslavingen van middelen maar het kan ook gaan over bijvoorbeeld eet- of gokverslaving.
Het hebben van een verslaving ligt vaak in de taboesfeer. Hoe is het om een verslaving te hebben? Maar hoe reageer je nu eigenlijk op iemand die verslaafd is? Wat zijn de do's en don'ts? Hoe kunnen we mensen met een verslaving ondersteunen als naaste? Wat zijn belangrijke stappen in het herstel? Hierover gaan we graag in gesprek.

Over Psysalon

Met het doel mensen, naasten en betrokkenen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te inspireren organiseren GGzE, MEE De Meent Groep en Cordaad Welzijn een aantal bijeenkomsten in de Kempengemeenten onder de naam ‘Psysalon’.

Welkom

Psysalon is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema maar in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Bij Psysalon mag iedereen aansluiten en nodigen we eenieder uit zijn of haar verhaal te delen.
Deze Psysalon ‘Verslaving’ vindt plaats op maandag 20 maart tussen 19.00 en 21.00 uur. De zaal is open om 18.45 uur en er staat koffie en thee klaar. De Veldwijzer vind je op de Sterrenlaan 15 in Veldhoven. De toegang is gratis. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.
Met vragen kunt u terecht op het e-mailadres: [email protected]