Red Alert voor de theaterwereld

11 aug 2020, 21:47 Nieuws
schalm red alert
Theater de Schalm is vanavond één van de ruim 80 gebouwen in Nederland die rood oplichten. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het feit dat veel bedrijven in de evenementensector op omvallen staan.
Het is vijf voor twaalf in de evenementensector. Om aandacht te vragen voor het feit dat veel bedrijven in de evenementensector op omvallen staan, worden vanavond diverse gebouwen; van poppodia, gemeentehuizen, provinciehuizen tot theaters rood aangelicht. Ook Theater de Schalm steunt de actie en is vanavond rood aangelicht.

Vijf voor twaalf

Vanavond laten de technisch toeleveranciers van de evenementensector zien dat het vijf voor twaalf is. Diverse gebouwen in Nederland zullen vuurrood aangelicht worden. De sector staat sinds het begin van de coronacrisis, nu bijna 5 maanden, geheel stil. Dat betekent geen omzet en wel alle kosten. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid staat een flink aantal bedrijven nu op omvallen.
Ook theaters, concertzalen en popzalen doen mee en zullen rood oplichten. In totaal zullen ruim 80 gebouwen in Nederland uitgelicht worden. Om willekeurig een paar spraakmakende en belangrijke gebouwen te noemen: Paradiso, Tivoli Vredenburg, Stadhuis Delft, Provinciehuis Zwolle, Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en vele, vele andere.

Doel

Het doel van de actie is om samen met alle andere inspanningen om de steunpakketten voor de sector verlengd te krijgen tot de sector weer volledig aan het werk kan zonder beperkende anderhalvemeter-maatregelen.

Rood aangelicht

Om deze situatie op een publieksvriendelijke manier onder de aandacht te brengen, worden de panden vanaf 21.00 uur rood aangelicht. Letterlijk 'vijf voor twaalf' gaat de stekker er weer uit.