Ronald McDonald Huis is gerenoveerd

13 okt 2020, 00:00 Nieuws
ruimte gemeenschappelijk
Het Ronald Mcdonaldhuis Zuidoost-Brabant heeft een grote renovatie achter de rug die 7 weken duurde.
De renovatie is een regionaal project. Vanuit de Club van 52, waar het Ronald McDonaldhuis op steunt, voerde een aantal bedrijven werkzaamheden uit. Zo zijn de 8 badkamers gerenoveerd, er zijn nieuwe pvc-vloeren gelegd, het meubilair is vervangen en er is geschilderd en behangen. Ook de gemeenschappelijke ruimtes zijn helemaal vernieuwd. De werkzaamheden namen zeven weken in beslag. Ook het klusteam van het huis verleende hand- en spandiensten.
slaapkamer
Het gebouw naast het MMC Veldhoven staat er inmiddels zeventien jaar en was toe aan een flinke opknapbeurt. Vorig jaar startte een zoektocht naar sponsors, en die was succesvol. De Club van 52 werd door het management benaderd om de helpende hand toe te steken. ,,De hulp die we van de bouwgerelateerde bedrijven en connecties daarvan kregen, was hartverwarmend. Alles is precies volgens planning verlopen. We vinden het heel bijzonder dat alle partijen zich aan de afspraken hebben gehouden. Het renovatieplan dateert van vóór corona. Een aantal bedrijven heeft het daardoor nu hard te halen. Dat ze dan toch hun woord houden, daarvoor hebben we diep respect”, zegt Wendy van den Akker van het management.
Met een nabijgelegen hotel werd de afspraak gemaakt dat gasten van het Ronald McDonald Huis daar tijdelijk konden overnachten. Zo bleven zij toch in de nabijheid van hun kindje dat in het ziekenhuis was opgenomen.
Er is tijdens de renovatie niets weggegooid. Meubilair en gordijnen kregen een tweede leven bij onder meer een zorgboerderij, Archipel en de personeelsflat bij het MMC in Eindhoven. Matrassen gingen bij Neos een tweede leven tegemoet.
Op de social mediakanalen van het Ronald McDonald Huis wordt een filmpje geplaatst zodat iedereen het eindresultaat kan bewonderen.
loungeruimte