SB Real Estate en Woonbedrijf zoeken samenwerking voor woningbouw in Citycentrum

07 jun , 16:35 Nieuws
citypassage
SB Real Estate en Woonbedrijf hebben een intentieovereenkomst gesloten. Zij gaan de haalbaarheid van de ontwikkeling van het centrum van Veldhoven onderzoeken.
Op 19 maart 2024 is het masterplan voor het Citycentrum unaniem vastgesteld door de gemeenteraad. In het masterplan is onder andere een woningbouwopgave voor het centrum opgenomen tot wel 1.000 woningen. SB Real Estate en Woonbedrijf zijn als vastgoedeigenaren in het Citycentrum in staat om een belangrijke bijdrage te leveren aan deze woningbouwopgave. Samen gaan samen ze de haalbaarheid onderzoeken om door middel van een integrale gebiedsontwikkeling en multifunctioneel ruimtegebruik een inclusief en gedifferentieerd woningaanbod te realiseren.

Betaalbare woningen

SB Real Estate en Woonbedrijf beogen door de samenwerking de ontwikkeling van het centrumgebied te versnellen en een aanjager te zijn voor de realisatie van het Masterplan. Roy Beijnsberger, algemeen directeur/bestuurder van Woonbedrijf: “We zien dit project als een belangrijke kans om samen met SB Real Estate in het centrum van Veldhoven betaalbare woningen toe te voegen. Op basis van het masterplan voor het City Centrum wordt dit een prachtige plek om fijn te wonen in een groene omgeving met veel levendigheid.”
Projectmanager Ruben Bartelink van SB Real Estate zegt over de samenwerking: “Voor ons is Woonbedrijf een logische partner om de ambitie van het masterplan voor het City centrum uit te werken. Door de samenwerking kunnen we een divers aanbod van woningen realiseren zodat er straks voor iedereen een plek is in het toekomstige centrum van Veldhoven."