Soepactie Cordaad Welzijn van start

21 dec 2021, 14:32 Nieuws
soepactie
De soepactie van Cordaad Welzijn is vandaag bij Ontmoetingscentrum ’t Tweespan gestart. Ook op woensdag en donderdag wordt in Veldhoven gratis verse soep uitgedeeld.
De vrouwengroep die op dinsdag in ‘t Tweespan samenkomt, heeft ’s morgens twee pannen verse linzensoep gemaakt. De grote pannen daarvoor zijn beschikbaar gesteld door Scouting St. Aloysius uit Zeelst. De soep is tussen 12.00 en 14.00 uur gratis uitgedeeld in de omgeving van winkelcentrum Mira. Er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bekers welke voorzien zijn van een deksel.
Op woensdag 22 december gaan jongeren in Odeon soep maken. Tussen 16.00 en 17.00 uur kan iedereen, zolang de voorraad strekt, bij het jongerencentrum gratis soep ophalen.
Op donderdag 23 december zijn de cliënten van Voedselbank Veldhoven aan de beurt. Voor hen wordt maar liefst 100 liter verse vegetarische groentesoep gemaakt. En ook hier is er voor elke cliënt tussen 13.00 en 15.00 uur een extra kop soep om mee te nemen voor een ander. De eerder geplande actie bij Sentrum 70 op vrijdag 24 december is komen te vervallen.
Cordaad wil eenzaamheid tegengaan en mensen in deze tijd een goed gevoel geven. Dat doen ze door deze week gratis soep uit te delen. En iedereen krijgt nog een gratis kop soep mee om aan iemand anders te geven. Zowel de ontvanger als de schenker van de soep geeft dat een goed gevoel.