Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen heeft nieuwe website

01 mei 2023, 9:37 Nieuws
stichting leergeld
Met ingang van 1 mei heeft Leergeld een vernieuwde website, die het nog eenvoudiger maakt om een aanvraag te doen of informatie op te vragen.
Stichting Leergeld Veldhoven & De Kempen heeft tot doel het voorkómen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Leergeld maakt voor hen deelname mogelijk aan allerlei activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn.
Het werkgebied omvat de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Veldhoven.
Ook is er nieuw foldermateriaal beschikbaar en bent u van harte welkom in de Huiskamer van Veldhoven in Veldwijzer aan de Sterrenlaan. Met dit alles wordt Leergeld nog toegankelijker en beter bereikbaar.
In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn 2 tot 3 kinderen per schoolklas. Ook in Veldhoven en De Kempen groeit het aantal gezinnen met financiële problemen fors.
In 2022 heeft de stichting ruim 5000 aanvragen ontvangen en rond de 1325 kinderen kunnen helpen. Bijvoorbeeld met schoolspullen, een laptop, mobiele telefoon, fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagpakket.
Leergeld helpt bij een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Dat gaat met giften in natura of vergoeding van kosten aan clubs en scholen. Is het inkomen hoger, maar blijft er te weinig over voor de kinderen? Ook dan kan de stichting helpen als de vaste lasten of schulden te hoog worden. Behalve bij particulieren ondersteunen ze ook kinderen van zzp-ers en kleine ondernemers.