Sub Umbra start samenspelgroep voor strijkers én harp

07 jun 2023, 16:17 Nieuws
viool
Harmonie Sub Umbra start een samenspelgroep voor leerlingen op viool, cello, contrabas en harp. Er worden 6 gratis lessen aangeboden waarvoor nu aangemeld kan worden.
Met de vele expats in onze omgeving is het aantal muzikanten dat een strijkinstrument bespeelt flink toegenomen. Samenspelen in een groep of vereniging is voor hen alleen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Zeker omdat de bestaande muziekverenigingen eigenlijk vooral samenspelmogelijkheden aanbieden voor blaas- en slagwerkinstrumenten. Muziekvereniging Sub Umbra organiseert daarom een samenspelgroep voor leerlingen op viool, cello, contrabas en harp. Dit gebeurt in samenwerking met 040muziek en vindt plaats in de maanden juni en juli.

6 repetities

Het gaat in totaal om 6 repetities op de donderdagavonden in de periode van 1 juni t/m 6 juli 2023. Er wordt een kindergroep (van 18.45 tot 19.45 uur) en een volwassenengroep (van 20.00 21.00 uur) gevormd en de repetities vinden plaats in ’t Slingertouw (Grasland 3, Eindhoven). Dit alles onder leiding van viooldocent Cora van den Berg.

Samenspel-ervaring

Moet je dan al heel goed kunnen spelen? Nee hoor, met basiskennis van noten en ritmes én van het bespelen van je instrument kan je zeker al meedoen. We spelen namelijk eenvoudig meerstemmig repertoire en zo nodig wordt er, afhankelijk van de ervaring/vaardigheid van de deelnemers, gewerkt met aangepaste partijen. Het gaat in de eerste plaats om een echte samenspel-ervaring, om sámen muziek maken, om te ervaren hoe leuk het is om samen te spelen en hoe veel mooier muziek samen kan klinken. Misschien kunnen we na afloop zelfs een optreden organiseren!!

Gratis

Sub Umbra nodigt iedereen die wil meedoen graag uit voor deze 6 bijeenkomsten. Deze worden gratis
aangeboden. Na de zomervakantie bekijken ze of dit initiatief kan worden voortgezet.
Voor het aanmelden of meer informatie stuurt u een email naar [email protected] of [email protected] .