Technic Summer School middagen in Bibliotheek Veldhoven

04 jul , 10:25 Nieuws
technic summer school mad science tijd voor slijm
In de zomervakantie kunnen kinderen in de bibliotheek diverse middagen aanschuiven bij leuke én leerzame doe-activiteiten!
Programmeren voor kids
Op woensdag 10 en 12 juli leren kinderen op een speelse manier programmeren met Ozobots, micro:bits en Makey Makey. De Programmeren voor kids-middagen worden begeleid door Nynke Wesseling van NYSIGN.
Nynke laat kinderen onder meer kennismaken met Ozobots, micro:bits en Makey Makey. Ze leren op een leuke en speelse manier de basis van het programmeren met diverse activiteiten.
Mad Science workshops
Op woensdag 24 juli maken kinderen kennis met de wereld van rechercheurs, detectives en geheim agenten. Een professor van Mad Science leert de kinderen alles over recherchewerk. Kinderen oefenen met observeren en het uitvoeren van een sporenonderzoek en ontdekken dat zij daar al hun zintuigen voor nodig hebben.
Op vrijdag 26 juli is het tijd voor… slijm! De kinderen achterhalen het geheime recept van slijm met behulp van chemische experimenten. Deze rekbare workshop is een ware zoektocht naar het ultieme slijmrecept.
Praktische informatie
De Technic Summer School middagen zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (10 en 12 juli) en 6 t/m 10 jaar (24 en 26 juli). Entree is € 5,- per middag. Meer informatie en kaarten bestellen: www.bibliotheekveldhoven.nl/technic