TOP Veldhoven start met TipTop Veldhoven

17 sep 2020, 16:34 Nieuws
tiptop veldhoven klein
TipTop Veldhoven geeft senioren en jongeren met een verstandelijke beperking een podium.
TOP Veldhoven geeft al jaren een musicalopleiding die wordt afgesloten met enkele voorstellingen in Theater de Schalm. Ook bijzondere doelgroepen krijgen daarbij een kans, zoals senioren en verstandelijk beperkte jongeren. Omdat de animo onder deze doelgroepen zo groot is, begint TOP Veldhoven iets nieuws onder de naam TipTop Veldhoven.
Dansdocente Jasmijn Grooten en speldocente Sara Nonnekes gaan vanaf 3 november starten met het geven van reguliere lessen aan senioren en verstandelijk beperkten. Grooten maakte de doelgroep al enkele keren mee bij een productie van TOP Veldhoven. “De samenwerking was heel leuk. Ze waren ook echt onderdeel van de voorstelling. Hun spontaniteit en enthousiasme maken het tot een feest om met hen te werken. De groep verveelt nooit, er is altijd interactie.”
Nonnekes ziet ook de positieve effecten die de lessen opleveren voor de doelgroep. “Soms denken ze, dat kunnen we niet. Maar na 3 lessen zie je het zelfvertrouwen stijgen.” Het tweetal is er dan ook van overtuigd dat deze mensen net zo’n mooie voorstelling kunnen geven als ieder ander.
Op 20 oktober vinden in muziekschool Art4U gratis proeflessen plaats. Senioren zijn welkom van 16.00 tot 17.00 uur en verstandelijk beperkten van 18.00 tot 19.00 uur. Aanmelden hiervoor kan per e-mail aan [email protected] . Leerlingen vanaf twaalf jaar kunnen zich aanmelden. Voor de reguliere lessen, die op 3 november bij Art4U beginnen, is al een aantal aanmeldingen binnen. De groepsgrootte bedraagt tien tot maximaal vijftien leerlingen.
Bij de senioren ligt de focus op dans, terwijl de verstandelijk beperkten gaan werken aan een minimusical. De dames kijken er naar uit. “We gaan lekker bewegen met elkaar en plezier hebben.” Medio juni 2021 staat een voorstelling gepland voor familie en vrienden.
Kijk voor meer informatie op de website .