Tuinexpositie in Zandoerle met beelden en schilderijen

31 aug 2023, 11:52 Nieuws
tuinexpositie zandoerle
Schilderatelier Hanneke van der Zanden houdt op 2 en 3 september een openluchtexpositie samen met haar cursisten en diverse beeldhouwers. Locatie: Banstraat 10 in Zandoerle.
De laatste expositie vond plaats in de zomer van 2019 (-door de bekende omstandigheden kon het in 2021 niet doorgaan-) en nu is deze dus weer terug: in de tuin van Banstraat 10, Zandoerle, Veldhoven.
Op zaterdag 2 en zondag 3 september worden er circa 150 schilderijen en 25 beeldhouwwerken tentoongesteld in de buitenlucht. Openingstijden: beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
55 Enthousiaste schilders en tekenaars werken wekelijks in het atelier bij Hanneke van der Zanden. Velen van hen zijn ook aangesloten bij Kunstuitleen Veldhoven e.o. Ieder werkt met zijn eigen ideeën, inspiratie en materialen en wordt begeleid door Hanneke. Zij geeft aanwijzingen op ieder individu afgestemd, moedigt de mensen aan, geeft suggesties maar zal nooit zelf in het schilderij van de cursist een lijn of streek zetten.

Thema

Ieder seizoen is er een algemeen thema waar extra aandacht aan wordt besteed, zoals: kleur, contrast, licht en schaduw. De onderwerpen zijn zeer divers: portretten, stillevens, landschap en abstract en ook de materialen lopen uiteen: olie- acryl- en aquarelverf, gemengde technieken, pastel en potlood. In de jaarlijkse workshops is dit jaar het gebruik van kaders in je schilderij aan bod gekomen. Vorig jaar was collage het thema. Van beide workshops zijn voorbeelden te zien.

Beeldhouwwerken

Tussen de schilderijen en tekeningen zijn ook enkele beeldhouwwerken te zien. Deze zijn gemaakt door enkele schilders die ook beelden maken. Er zijn twee gastbeeldhouwers: Nelly Fredriksz en Bart Merkelbach. Er zijn beelden in steen, keramiek, paverpol en metaal. Kortom: het is genieten voor iedereen die deze expositie komt bekijken!
Een expositie in de buitenlucht is afhankelijk van het weer. Een enkel buitje kunnen de werkstukken wel hebben, dan gaat er plastic over de schilderijen. Alleen bij zeer slecht weer kan de expositie helaas niet doorgaan. Iedereen is van harte welkom! Entree is gratis. (Kom bij voorkeur op de fiets.)
Voor informatie bel: 06 53266204.