Veldhoven Duurzaam zoekt een nieuwe voorzitter

14 feb , 12:17 Nieuws
veldhoven duurzaam energie

Veldhoven Duurzaam zoekt een nieuwe voorzitter

Bijna 9 jaar na de oprichting zoekt Veldhoven Duurzaam een nieuwe voorzitter.

Ton Knaapen heeft als medeoprichter meer dan 8 jaar de kar getrokken en voor hem zoekt Veldhoven Duurzaam een opvolger. Ze zoeken een voorzitter met bestuurlijke ervaring en/of interesse, affiniteit met het thema duurzaamheid en die in staat is om samen met het bestuur en de actieve vrijwilligers de vereniging verder uit te bouwen en toekomstbestendig te maken.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar [email protected] om een gesprek te regelen. Het is natuurlijk ook mogelijk als vrijwilliger te beginnen en de vereniging van binnenuit te leren kennen en zo een gevoel te krijgen of een voorzitterschap van onze vereniging iets voor je is.

Groeispurt

Veldhoven Duurzaam heeft de laatste jaren met name door de energiecrisis een extra groeispurt doorgemaakt. Het is inmiddels een vereniging met meer dan 600 leden en 40 actieve vrijwilligers. Die zijn bij meer dan 1000 huishoudens op bezoek geweest om de bewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Met alle opgebouwde kennis worden bewoners daadwerkelijk geholpen bij het maken van een energieplan. Ook worden ze zo goed mogelijk voorbereidt op het inschakelen van een installateur of leverancier.

Veldhoven Duurzaam werkt nauw samen met de Gemeente Veldhoven, andere duurzaamheidsverenigingen en -coöperaties. Maar ze blijft een onafhankelijke club en werkt uitsluitend voor de bewoners van Veldhoven. Zíj zijn de doelgroep en ze proberen ze zo goed mogelijk te ondersteunen, maar ook te vertegenwoordigen in bestuurlijke overlegorganen.

Inmiddels is de scope verbreed en kijkt men bij het verduurzamen niet alleen naar de energiehuishouding van woningen, maar ook naar grondstoffen en circulaire economie; water en klimaatadaptie; natuur en biodiversiteit; gezondheid, voedsel en mobiliteit.
Ze hebben veel technische kennis en ervaring in huis waarop een nieuwe voorzitter kan vertrouwen en voortbouwen om de vereniging verder te leiden op allerlei gebieden van verduurzaming.