Veldhoven Gezond afgesloten met Veldhovens Healthy Fest

24 apr 2022, 17:53 Nieuws
vg 5
Op 4 pleinen in het Citycentrum vond zondag de afsluiting plaats van Veldhoven Gezond. Voeding, beweging, ontspanning en ontmoeting stonden centraal.
De Veldhoven Gezond weken vonden plaats van 4 tot en met 24 april. De projectweken zijn een samenwerking tussen Cordaad Welzijn, de gemeente Veldhoven en anders instanties uit Veldhoven. In heel Veldhoven waren gedurende deze periode gratis proeflessen te volgen. Zo kon men onder meer bij SlimBezig! een inbody lichaamsanalyse laten doen of deelnemen aan een proeftraining. Schoonheidssalon Mimique aan het Meiveld bood een gratis intakegesprek voor een vitalere huid aan. Keurslagerij Antonis besteedde in deze periode extra aandacht aan gezonde maaltijdsalades en bij Studio Saffrie kon men deelnemen aan een gratis proefles yoga.
Zondag waren er op het Meiveld (ontmoetingsplein) springkussens voor de kinderen en optredens van dansgroepen en bands. Ook vond hier de prijsuitreiking plaats van de winactie van het Citycentrum. De te winnen e-bike is beschikbaar gesteld door VMG Fietshuis. Hier was ook het picknickbuffet en het GGD fruitbuffet. Op het Hemaplein (ontspanningsplein) werden onder meer verhalen verteld door vertelclub Met Verve, kon in de openlucht worden geschaakt en informatie over De Zonnebloem worden verkregen. Op het Brunaplein (gezondheidsplein) kon men onder meer in gesprek gaan met leefstijlcoaches om aan een duurzame gezondheid te werken. Op het sportplein (plein bij The Post) werd natuurlijk gesport bij onder meer Switch the Gym en kon men informatie inwinnen bij de Rood-Wit Veldhoven Old Stars.
Ook in 2023 zal Veldhoven Gezond weer plaatsvinden.