Veldhovens Muziekkorps was met ruim 100 muzikanten in Trier

09 sep , 11:14 Nieuws
vmk in trier
Afgelopen weekend 6-8 september heeft het Veldhovens Muziekkorps met bijna 120 muzikanten een muziekreis gemaakt naar Trier in Duitsland. Allemaal gekleed in dezelfde groene polo leek het wel een “Grüne Welle” afgelopen weekend in Trier.
Door Ad Vialle
Met 3 volwaardige orkesten, allemaal onderdeel van het Veldhovens Muziekkorps, werden 3 concerten gegeven. Op vrijdagavond en zondagmiddag op het historische Brunnenhof, in het oude centrum van Trier. En op zaterdagavond in Trier-Irsch, waar de lokale harmonie het 50-jarig bestaan vierde met een mooie muziekavond.

HeeDoeDeMee-orkest

Bij alle concerten traden de 3 orkesten op in één programma. Steeds opende de slagwerkgroep o.l.v. Paul van Lokven met enkele swingende nummers. Daarna speelde het HeeDoeDeMee-orkest o.l.v. Tobias van Dongen. Zij lieten horen dat zij in hun 1,5-jarig bestaan enorme vooruitgang hebben geboekt. Dit orkest begon in februari 2023 voornamelijk met muzikanten, die nog nooit of lang geleden muziek hebben gemaakt. Hun optreden werd afgerond met een gezamenlijke uitvoering van Heal the world, samen met het harmonieorkest van het VMK.

Nederlands kampioen

De slagwerkgroep liet daarna horen dat zij ook op het melodische slagwerkgebied niet voor niets Nederlands kampioen zijn. Alle concerten werden afgerond door het harmonieorkest van het VMK o.l.v. Ralf Schreurs, met een zeer afwisselend programma. Het publiek was bij alle concerten zeer enthousiast, maar ook verrast door de diversiteit in de programmering van de optredens. Een vereniging met 3 volwaardige orkesten was iets dat men nog nooit gezien of gehoord had.

Al bijna 40 jaar

Het Veldhovens Muziekkorps onderneemt al bijna 40 jaar elke 3-4 jaar een muziekreis. Deze reis naar Trier was wel een speciale versie. Voor het eerst ging het VMK met zo’n grote groep muzikanten op reis. En de reis was ook onderdeel van de viering van het 130-jarig bestaan van de harmonie en het 75-jarig bestaan van de slagwerkgroep.
Al die reizen zijn steeds betaald door specifieke fondswerving-activiteiten en een beperkte eigen bijdrage. Nog nooit is er verenigingsgeld besteed aan de concertreizen. Dus het sparen voor de volgende reis is alweer begonnen binnen het Veldhovens Muziekkorps. Want gegeven het succes van deze reis, zowel muzikaal als ter versterking van de verenigingsband, zullen de voorbereidingen voor de volgende reis niet lang op zich laten wachten.
Voor meer informatie: www.veldhovensmuziekkorps.nl