Veldhovense legotheek opent op nieuwe locatie en houdt open dag

22 okt 2022, 18:59 Nieuws
legotheek
In de 4 jaar van haar bestaan is de Stichting legotheek de kempen uit haar jasje gegroeid. Zondag 23 oktober is iedereen welkom om de nieuwe locatie te komen bekijken.
Van een bovenkamer naar een riante ruimte in buurthuis De Dobbelsteen. Aan de Rul 2 in de wijk Pegbroeken kan de legotheek weer jarenlang vooruit. Rianne Buijs, voorzitter van de stichting, is dan ook in haar nopjes met de nieuwe locatie. “Bij mij thuis stonden de dozen tot aan het plafond opgestapeld. Er kon geen doos meer bij, dus we moesten uitzien naar een nieuwe locatie.” Het aantal Legosets is inmiddels de 500 gepasseerd. Het assortiment dat geleend kan worden, loopt uiteen van kleine doosjes tot dozen met daarin meer dan 6000 onderdelen zoals een Harry Potterkasteel. Veel sets die de legotheek te huur heeft, zijn niet meer nieuw te koop.
Het aantal leden is inmiddels gegroeid van 12 naar 75. Binnen de stichting zijn 10 vrijwilligers werkzaam en enkele mensen die af en toe bijspringen als het nodig is. De huur van een set loopt uiteen van 50 cent tot 10 euro voor de grootste dozen. De klanten komen uit Veldhoven en de regio.
Zondag 23 oktober is er voor belangstellenden een open dag van 14.00 tot 17.00 uur.